Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana na MMI 3G / 3G+ Audi A4 B8 po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam podstawowy model systemu Audi Concert z kolorowym wyświetlaczem (nr seryjny: Radio No: 8R1035186H, Display No: 8T0919603G, HW: H08, SW: 0461) w moim Audi A4 sedan B8 z 2013r z automatyczną skrzynią biegów (po lifcie).

Chciałbym go wymienić na jakiś system 3G / 3G+ z nawigacją.

Jakie elementy musiałbym zakupić i wymienić (czy może macie coś w swojej ofercie na sprzedaż?) i jakie warsztat lub osoba ze śląska (jestem z Chorzowa) jest godna polecania, żeby wykonać taką przekładkę z ustawieniem całego oprogramowania - czy macie kogoś godnego polecenia w okolicy?

Pozdrawiam

Opublikowano

Cały system jest do wymiany , plus cp , ramka ekranu i parę innych pierdół. Operacja dość kosztowna.

Opublikowano
  • Autor

Ramka ekranu też do wymiany? Mam ramkę w całości z polifta, nie tą dzieloną i kolorowy wyświetlacz...?

WRCLaguna - jakie orientacyjnie koszta za wersje 3G lub 3G+ ew. może być coś tańszego z navi?

Bierzecie w rozliczeniu obecne części?

Ps. A czy robicie też pozostałe modyfikacji do B8 po lifcie: asystent martwej strefy, asystent pasa ruchu, aktywny tempomat, kamera cofania itp.? Jaki koszta?

Pozdrawiam

Opublikowano

Wszystko do wymiany, ramka w koło biegów też. Z obecnego systemu nie wiele zostaje. 

Opublikowano
  • Autor

A co Pan powie na taki zestaw?

WWW.OLX.PL

Sprzedam mmi 3g Basic- ekran, ramkę, czytniki i panel, audi a4 b8, wszystko w stabie bdb

Będzie do mnie pasował? Coś jeszcze do tego trzeba dokupić? Gateway?

Tej ramki przy ekranie chyba nie muszę wymieniać?

Opublikowano
  • Autor

Czy muszę jeszcze dokupić moduł tunera np. taki:

ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 150 zł - AUDI A6 C6 A5 MODUŁ TUNER RADIA (7953500538). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Gdzie się go wtedy montuje?

Opublikowano

Wątpię by ktoś z tego forum napisał więcej szczegółów. To źródło dochodów dla nich.

Zobacz to: https://www.audizine.com/forum/showthread.php/648146-Symphony-to-MMI-3G-successful-conversion

albo przejrzyj inne tematy z audizine

Wiązki:

https://pl.aliexpress.com/item/32967582170.html

https://pl.aliexpress.com/item/33040139786.html

Edytowane przez AndyN

Opublikowano

gtw nie potrzebny to raz, a przesiadka na 3g basic bezsensowna.

Opublikowano
  • Autor

3G Basic nie wiele kosztuje, a miałbym chociaż navi... zmiana na wyższe model to już koszt od 1500zł w górę...

Chciałem jeszcze podpytać czy na pewno mój ekran kolorowy z wersji Concert się nie nada i ew. moduł tunera - podobno jest montowany za wyświetlaczem?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś zna warsztat na Śląsku, który wykonuje przekładki systemów MMI w Audi?

Opublikowano

Dostałeś dokładne info.Wszystko do wymiany.

Opublikowano

Realne koszty wymiany na: 3g high - 4000-4500zl albo 3GP 5500-7000zl.

Opublikowano
12 godzin temu, byq1979 napisał:

3G Basic nie wiele kosztuje, a miałbym chociaż navi... zmiana na wyższe model to już koszt od 1500zł w górę...

Chciałem jeszcze podpytać czy na pewno mój ekran kolorowy z wersji Concert się nie nada i ew. moduł tunera - podobno jest montowany za wyświetlaczem?

Pozdrawiam

Piszesz o NAVI - pytanie czy zamierzasz ją co roku aktualizować (mapy)? W innym wypadku to kompletny bezsens jeżeli chciałbyś robić swap ze względu na NAVI.

Opublikowano
1 godzinę temu, shaqal napisał:

Realne koszty wymiany na: 3g high - 4000-4500zl albo 3GP 5500-7000zl.

Bez przesady.

Opublikowano
  • Autor

Tak, oczywiście, aktualizację będę robił regularnie - inaczej mija się to z celem.

Dokładanie ok. 5000zł do lepszego systemu chyba też jest bez sensu - bo odsprzedaży auta tego nie odzyskam... a planuję max. za 2 lata zmienić moją B8 na B9 - wtedy kupię już z pełnym fabrycznym systemem.

Opublikowano

Czy alternatywą nie byłby smartfon (z większą przekątną) z mapami Google? Zyskujesz darmowe aktualizacje map i dane o natężeniu ruchu.

Opublikowano

10 godzin temu, byq1979 napisał:

Tak, oczywiście, aktualizację będę robił regularnie - inaczej mija się to z celem.

Dokładanie ok. 5000zł do lepszego systemu chyba też jest bez sensu - bo odsprzedaży auta tego nie odzyskam... a planuję max. za 2 lata zmienić moją B8 na B9 - wtedy kupię już z pełnym fabrycznym systemem.

W takim przypadku całkowicie zrezygnowałbym z pomysłu i te 2 lata "przemęczył" się ze smartfonem jako NAVI :hi:

Opublikowano
  • Autor

Najpierw korzystałem ze smartfonu - mapy Google są ok, ale informacje o korkach i wypadkach już nie... Google często wprowadzają w błąd, sugeruję błędnie krótsze trasy przez jakieś polne drogi... itd.

Chyba wyjmę z szafy starą navi z Hołkiem i ją zaktualizuję i będzie po temacie :)

Dziękuje za cenne wskazówki!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miał ktoś do czynienia z 3gp z końcówka 648b? W Google nic nie mogę znaleźć na temat tej jednostki.