Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z odpalaniem tzn . mysle ze to rozrusznik bo przekrecam kluczk i wszystko niby ok ale jak chce odpalic to nic zero reakcji tylko cykanie slychac.Przytrafilo mi sie to wczoraj tzn odpalilem auto rano bez problemu troszke sie pokrecilem odpalilem jeszcze kilka razy bez problemu. Zostawilem auto na parkingu w godzinach pludniowiych ,wrocilem po okolo 2 godzinach i nie moglem odpalic wiec odpalilem na pych wiem ze to niewskazane ale musialem sie dostac jakos do domu. Zostawilem auto na noc i sprobowalem odpalic rano i bez problemu odpalil ... pare razy bez problemu jednak po paru godzinach znow to samo tzn zero reakcji ... jak myslicie bedzie to wina rozrusznika ?? A moze cos innego ??pozdrawiam

Opublikowano

albo kostka w stacyjce... albo włącznik elektromagnetyczny w rozruszniku... czy tak czy siak - jedź do kogoś kto się zna...

Opublikowano

Sprawdź przewody przy rozruszniku. Może się któryś poluzował?

Opublikowano
  • Autor

teraz zauwazylem ze jak jest zimny to odpala bez problemu ale jak sie zagrzeje to nie odpala objaw jw tzn brak reakcji jakby rozrusznik padniety ...

Opublikowano

Do sprawdzenia rozrusznik a konkretnie włącznik elektromagnetyczny i szczotki. Spróbuj go uruchomić na krótko wtedy jak objawy będą te same to wykluczysz stacyjkę.

Opublikowano

Ja obstawiam bendix na rozruszniku..

Opublikowano
  • Autor

kolega poradzil mi ze to masa, musze sprawdzic kable i je podokrecac moze to to ...

Opublikowano

potocznie mówiąc: elektromagnes szwankuje :gwizdanie:

Opublikowano

Ciekawe czy dużo kilometrów przejechałeś, gdyż możliwe że szczotki się kończą i nie zamyka obwodu rozrusznika. Jest to typowy objaw (jak u ciebie) ale nie koniecznie. Bendiks też potrafi się wieszać ale w audi raczej rzadko. Obstawiam na szczotki.

Opublikowano

Nie wiem czy to elektromagnes bo przynajmniej by kręcił, a adas01012 pisze, że objaw jakby był padnięty czyli zero reakcji. Ja bym go sprawdził podpiąć na krótko wtedy kiedy nie chce zaskoczyś ze stacyjki. Jeśli zaskoczy to obstawiałbym stacyjkę albo coś z kablami. Jak nie będzie reakcji ani przez stacyjkę ani na krótko, to wtedy go wytargać i obczaić co i jak. :ot: moje zdanie.

Opublikowano
  • Autor

no to bylem u elektromechanika i wymieniono elektromagnes i bendix ... zaplacilem 240zl a po 2 godzinach tzn kiedy auto sie zagrzalo znow to samo ... pojechalem znow i okazalo sie ze kostka w stacyjce... jutro znow do roboty....

Opublikowano

Szkoda, że nie sprawdziłeś tak jak ci pisałem miałbyś 240 zł w kieszenie... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

tak ale napisles jak ja juz z nim bylem na warsztacie ....

Opublikowano

... aaaaa szkoda. No nic następnym razem postaram się pospieszyć :wink4:

Opublikowano
  • Autor

HEH dzieki za fatyge i podpowiedzi . pozdr