Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] Złe wskazania poziomu paliwa i temperatury chłodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dorabiałem swego czasu kluczyk do samochodu były wyciągane zegary audi a4 98rok wszystko jest ok prócz wskazań paliwa i temp.chłodzenia po prostu zawyżają np. włącza się rezerwa a wskażnik pokazuje że jest jeszcze połowa baku i temp. chłodzenia np. po nocy rano po włożeniu kluczyka wskazuje już ponad 60stopni można samemu to ustawić czy tylko elektronik [br]Dopisany: 04 Kwiecień 2009, 19:26_________________________________________________ :mysli:Witam dorabiałem swego czasu kluczyk do samochodu były wyciągane zegary audi a4 98rok wszystko jest ok prócz wskazań paliwa i temp.chłodzenia po prostu zawyżają np. włącza się rezerwa a wskażnik pokazuje że jest jeszcze połowa baku i temp. chłodzenia np. po nocy rano po włożeniu kluczyka wskazuje już ponad 60stopni można samemu to ustawić czy tylko elektronik

Opublikowano

Pewnie były wyciągane wskazówki w zegarach. Tak to niestety wygląda gdy trzeba wskazówkę włożyć ponownie. Jeśli czujesz się na siłach to swobodnie to zrobisz żadna filozofia potrzebna tylko precyzja i cierpliwość bo pewnie za pierwszym razem też nie włożysz jej idealnie.

Mam dwie wskazówki dla Ciebie:

- wskazówki najlepiej wyciąga się widelcem,

- najlepiej to robić podczas testu vagiem bo wtedy wszystkie wskazówki stoją dęba i łatwiej jest trafić w odpowiednią pozycję w której powinna być wskazówka

Opublikowano

mam nadzieja że ten widelec to nie żart masz może jakiś link do tego dzieła dzięki za pomoc

Opublikowano

Żaden żart chodzi o to żeby wyciągać wskazówkę pod kątem 90st w stosunku do tablicy żeby nie przekrzywić ośki silniczka krokowego. Niestety niczego nie dokumentowałem ale jak będziesz wszystko powoli z głową robił to nic nie popsujesz :wink4: