Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BEX] Jak się zmieni przyspieszenie po chiptuningu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy chiptuningu audi a4 b6 1.8T (190KM) po chiptuningu jest 224KM i chyba o pół litra mniejsze spalanie, i chyba moment obrotowy wiekszy

seryjnie:

1.8 T (190KM) 8,2 s do 100km/h v-max 236 km/h spalanie 8,6 l /100km

to jak sie zmieni np przyśpieszenie do 100km/h i predkosc max??

Opublikowano

te dane to dane Twojego samochodu czy dane podane przez coś lub kogoś ?

bo te 224 konie to chyba lekko przesadzone a spalanie 8,6 też mi dalekie od rzeczywistego

u mnie V-max to 240 ( tyle jechałem osobiście - może jeszcze z 5 by pojechał więcej ale to naprawdę max )

Opublikowano
  • Autor

to dane wziete z tabeli danych z wikipedi audi a4b6

ale ty masz ju po chipie ?? bo chodzi mi o to ile sie zwiekszy przyspieszenie i predkosc po chipie

Opublikowano

to dane wziete z tabeli danych z wikipedi audi a4b6

ale ty masz ju po chipie ?? bo chodzi mi o to ile sie zwiekszy przyspieszenie i predkosc po chipie

mam autko po programie i na troszke zmodyfikowanej turbinie ( po samym programie było 210 i 290 ) teraz mniej więcej jak podpisie :wink4:

Tych ścisłych danych konkretnie Ci nie podam - ogólnie śmiga zadowalająco ( w porównaniu do serii - która była mułowata )

V-max jak pisałem wcześniej w granicach 245km/h

Opublikowano
  • Autor

czyli po chipie miales 210kucy a po przemiany turbiny 290KM?? dobrze zrozumialem ?[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2009, 22:28_________________________________________________a 290 Nm czaje

Opublikowano

czyli po chipie miales 210kucy a po przemiany turbiny 290KM?? dobrze zrozumialem ?

seria - 190koni/240momentu

chip - 210koni/290momentu

modyfikacja turbo - około 220koni/300momentu

Opublikowano
  • Autor

a lepszego ogolnie ma buta w quatro 4x4 czy ogolnie na to samo wychodzi, tylko poprostu lepsza przyczepnosc i kontrola nad autem??

Opublikowano

a lepszego ogolnie ma buta w quatro 4x4 czy ogolnie na to samo wychodzi, tylko poprostu lepsza przyczepnosc i kontrola nad autem??

dla mnie Q to przeaga pod każdym względem - natomiast Q ma zawsze delikatnie mniejszą V-max

Opublikowano
  • Autor

pod kazdym wzgledem? tzn m.in. lepsze prowadzenie, przewaznie w zime niewpada sie tak w poslizgi i latwiej sie z nich wychodzi. jakie jeszcze plusy??

Opublikowano

długo by wymieniać - poczytaj na forum na ten temat lub ogólnie na necie :)

Opublikowano
  • Autor

ale tylko jedno takie pytanie ;d

bo np jak palisz gume to jak masz naped na przod - zaciagasz reczny i palisz gume a w quatro chyba nie da rady?? chyba ze normalnie z jedynki moze lekko da rade. jak to jest??

Opublikowano

ale tylko jedno takie pytanie ;d

bo np jak palisz gume to jak masz naped na przod - zaciagasz reczny i palisz gume a w quatro chyba nie da rady?? chyba ze normalnie z jedynki moze lekko da rade. jak to jest??

nie wiem , nie palę gumy - samochód służy mi do przemieszczania się w komforcie i bezpieczeństwie ( mnie i mojej rodziny z punktu A do B )

Opublikowano

mic_sado

Zadajesz strasznie dziecinne pytania... :polew:

Opublikowano
  • Autor

noooo co ciekawy jestem ;d

Opublikowano

mic_sado

Zadajesz strasznie dziecinne pytania... :polew:

Dokładnie.Poza tym zmień swój tok myślenia pod względem palenia gumy.Kolego żaden problem jest spalić gumę w FWD z zaciągniętym ręcznym,żadna też przyjemność robić dla kogoś taką pokazówkę :polew: Sztuką jest ją dobrze spiec jeszcze na 2 biegu(w ruchu) ruszyć 2 kółka,a 4 to jest różnica. Następna sprawa to czytać Ci się nie chce,bo na Twoje pytania są odpowiedzi tu na forum :wallbash:

Opublikowano

W zasadzie to poza szybszym biciem serca nic sie nie zmieni :kox: