Arnem Opublikowano 30 Grudnia 2020 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Część. Miałem dziś problem z samochodem rano. Przekręciłem kluczyk w stacyjce, wszystko zaświeciło się tak jak zawsze ale samochód nie odpalił. Słychać było tylko coś jakby szum. Cofnąłem kluczyk i przekręciłem jeszcze raz. Odpalił bez problemu. Kontrolki nie przygasły podczas tego pierwszego kręcenia, akumulator mam nowy i klemy też mocno przykręcone. To może być rozrusznik? Jakbym podjechał do znajomego to na VAGu pokaże z czym jest problem?
Partarjan Opublikowano 30 Grudnia 2020 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Podepnij pod VAG i zobacz co wyjdzie, mógł się rozrusznik zawiesić.
piotrsob1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jak sytuacja się będzie powtarzać to bendix rozrusznika ( sprzęgło jednokierunkowe ) do wymiany
Arnem Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2020 A może to być jedno razowy przypadek czy raczej takie cuda się nie zdarzają?
piotrsob1 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Generalnie to oznaka że zbliża się problem, jak się będzie powtarzać to lepiej bendiks wymienić ( przy okazji zrobić przegląd reszty rozrusznika ) niż się wkurzać jak się zrobi jeszcze zimniej i nie będzie chciał w ogóle odpalić
Rekomendowane odpowiedzi