Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 ALT spadek obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiekos czasu zauwazylem sporadyczne rzadkie spadki obrotów na dosłownie pół sekundy i wszystko wracalo do normy , ostatnio jednak coraz czesciej . W tej chwili na postoju nie wazne czy silnik cieply czy zimny sie to pojawia , co kilka sekund . Spadek obrotow na ulamek sekundy i jakby przedmuch i pracuje sobie dalej . Załaczam do tego filmik z pracy silnika. Prosze powiedzcie od czego zaczac , gdzie szukac przyczyny.

Opublikowano
  • Autor

Od razu dodam ze nie ma znaczenia czy pracuje na benzynie czy gazie

Opublikowano

Na moje ucho słychać jakby coś obcierało, a bardziej zacierało się...pewnie jakieś łożysko, oby nie pompa wody....tak gdybam, bo na odległość to zgadywanie, a nie diagnostyka problemu.

Silnik słyszę pracuje równo, a spadek obrotów występuje właśnie przy tym niepokojącym dzwięku, czyli "to coś" daje taki opór, że silnik ma ciężko to przez moment "uciągnąć", tak to ja odbieram.

Nie zwlekaj, stetoskop w dłoń i sprawdzaj....lub mechanik tylko jakiś kumaty.

Opublikowano

Zdejmij pasek osprzętu i sprawdz czy ustąpi. 

Opublikowano

Myślisz o jakiejś rolce pewnie....coś to pewnie rozjaśni,ale ten dzwięk brzmi tak dziwnie metalicznie...

Opublikowano
  • Autor
33 minuty temu, AndrzejK. napisał:

Myślisz o jakiejś rolce pewnie....coś to pewnie rozjaśni,ale ten dzwięk brzmi tak dziwnie metalicznie...

Na nagraniu moze tak brzmi , na zywo jednak mysle bardziej ze to powietrze przeplywajace w okolicach kolektora . 

Opublikowano
  • Autor
53 minuty temu, AndrzejK. napisał:

Na moje ucho słychać jakby coś obcierało, a bardziej zacierało się...pewnie jakieś łożysko, oby nie pompa wody....tak gdybam, bo na odległość to zgadywanie, a nie diagnostyka problemu.

Silnik słyszę pracuje równo, a spadek obrotów występuje właśnie przy tym niepokojącym dzwięku, czyli "to coś" daje taki opór, że silnik ma ciężko to przez moment "uciągnąć", tak to ja odbieram.

Nie zwlekaj, stetoskop w dłoń i sprawdzaj....lub mechanik tylko jakiś kumaty.

Pierwsze jest spadek obrotów ( delikatnie go dławi ) a dopiero pozniej nastepuje taki „przedmuch” wlasnie ten dzwiek

Opublikowano

No nie wiem....

Dlatego napisałem,że na odległość to gdybanie i forum nie zdiagnozuje Ci problemu.

Ja to słyszę jak napisałem powyżej.