Ravq_ Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Witam mam pytanko. Znajomy mi mówił ze jak będę obniżać samochód na sprężynach eibacha sportline to mam sobie wymienić talerzyki na przodzie ... czy ktoś by mi to wyjaśnił na jakiej zasadzie to będzie działać i czy jest z tym dużo roboty . Pozdrawiam
aker Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Jak będziesz zmieniał sprężyny to będziesz miał dojście do talerzyków bo na tym wspiera się sprężyna .Teraz kwestia znajomego co miał na myśli czy myślał żeby wymienić talerzyki że będą już w kiepskim stanie czy miał na myśli o talerzykach z audi b5 które dodatkowo obniżają zawieszenie o jakieś 15 mm.
Ravq_ Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2021 15 minut temu, aker napisał: Jak będziesz zmieniał sprężyny to będziesz miał dojście do talerzyków bo na tym wspiera się sprężyna .Teraz kwestia znajomego co miał na myśli czy myślał żeby wymienić talerzyki że będą już w kiepskim stanie czy miał na myśli o talerzykach z audi b5 które dodatkowo obniżają zawieszenie o jakieś 15 mm. Tak chodzi mu o te które dodatkowo obniżają , jak te talerzyki są zamontowane ? Łatwo się je wymienia ?
tobias Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 17 minut temu, Ravq_ napisał: Tak chodzi mu o te które dodatkowo obniżają , jak te talerzyki są zamontowane ? Łatwo się je wymienia ? normalnie je zdejmujesz z tłoczyska, są takie znaczniki wrąbki dla poprawnego ułożenia ich. zero filozofii
aker Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Masz amortyzator i na amorku jest mocowanie na sprężynę jest metalowe mocowanie i żeby się sprężyna nie spierała na tym mocowaniu metalowym są talerzyki gumowe która wspiera się sprężyna i jak będziesz zmieniał te sprężyny to automatycznie masz dojście do tych talerzyków jak usuniesz sprężynę.
Rekomendowane odpowiedzi