Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 B7 Ibis White by Yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dziwna to rzecz, że nawet odpalenie samochodu daje frajdę :)

Opublikowano
  • Autor

Ostatnie cały czas mnie pech prześladuje... przyjechałem przez świeży asfalt. (Oczywiście brak osłony pod silnikiem) słyszę tylko dziwne cykanie, które po chwili ustało... oglądam auto i nic nie widać. Po 10min kontrolki... naliecie 11.3v. Patrzę paska brak... Dużo roboty z tym?  W ciul... oby nie wciagło kawałka w altka bo wtedy będę leciały bluzgi ;)

20211022_213841.jpg

Opublikowano

No nie ciekawie :D
Ale ogólnie fajna fura. Sam szukałem jakieś b7 białej :D 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czemu naszło mnie na grzebanie przy aucie, zwłaszcza, że temperatury minusowe, a żeby coś grzebać pod maska to z pół metra auta wystaje za garaż ale cóż. Zabrałem się za kolektor i przekładki tekstolitowe. 3h kurw**** I kolektor zrzucony. Niestety pękł mi 1 wężyk od podciśnienia oraz oraz kolektor ustalający kolektor, ale udało się jakoś wszystko ogarnąć. Jutro przerobienie kolektora i składanie :) syf ogromny pod spodem. Jeśli ktoś się za to zabiera, to pamiętajcie, że jeśli poluzujecie kolektor, to nie ma wyjścia jak wszystko targać. Ja już miałem się poddać, i poskładać ale na szczęście się udało... sporo syfu spadło wprost na zawory ssace ;/ 

20211208_172609.jpg

20211208_195548.jpg

Opublikowano
  • Autor

Wie ktoś jak wyciągnąć klapę z kolektora? Trzeba zdemontować te mocowanie z sprężyny? Nie wystrzeli to jak odkrece te środkowa śrubę?

20211208_203344.jpg

Opublikowano
  • Autor

Mały update.

Po godzinie czyszczenia wstępnego wygląda to tak

20211209_183511.thumb.jpg.5215cdd3416a4525e498c8ae629bfcb3.jpg

Nowe zaworki 

20211209_193443_001.thumb.jpg.0feed85f98c03b43d391e6bc9bc85f50.jpg

I uszczelki podstawy oleju (uszczelka magistrali też nowa, wszystko aso) stare jak kamień.20211209_200217_001.thumb.jpg.d07017fa6e74605044b48c15622b7e1b.jpg

A gdyby się ktoś kiedyś zastanawiał ile to trzeba mieć miejsca aby dłubać przy aucie to proszę. Oto moje skromne włości :) całe ~16m2, jak chce coś pogrzebać to wypycham auto tak, że z 70cm wystaje :) w środeczku temperatura jak na zewnątrz hehe. 

20211209_202037.thumb.jpg.c622b12849e04911883f6c1f7954749e.jpg

Pozdro samochodowe świry. Jak będzie dobrze to jutro wleci wszystko spowrotem jak dziś zdążę kolektor pokleić, a śniegu już z 10cm :) :) A po nowym roku, jak wpadnie tig to będziemy rezać wydech :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Minęły święta, nowy rok i odwiedził mnie wróg pobliczny nr.1 covid. (3 raz już zresztą) objawy te same, lekki kaszel i 3dni ból pleców. Za to auto odżyło, jak się okazało, podwinęła się jakimś cudem jedna z uszczelek pod przekładka na lewej głowicy. Poskładane na nowo (zrobił to już zaprzyjaźniony mechanik) I auto chodzi jak natura chciała. Pali na rys, a po 2 dniach postoju, nawet nie kliknie łańcuch :) Mimo swoistych kur** jakich leciały polecam ten zabieg, przyjdzie lato i zrobimy testy temperatur w dolocie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Panowie i panie, wielce prawdopodobne jest, że Essa będzie wystawiona przez miesiąc na sprzedaż. Końcem marca wystawie. Wyklarowała się sytuacja z działkami i będą potrzebne funduszy na budowę drogi oraz wymazonego warsztaciku. Cóż, albo ess, albo częściowo mały kredyt (a co dzieje się w bankach teraz to tragedia więc wolę uniknąć). Cena +/- 41k myślę, bo zostało kilka rzeczy do zrobienia. Podsufit opadnięta, plastik usztywniający zasłane szyberdachu, wyregulować mieszek, wypadalo by tez w sumie cewki wymienic bo ja odkad kupilem 2 na podmiane (wleciał wtedy też komplet świec) żeby sprawdzić czy pomoże (i jest ok) nie wymieniłem w końcu ich. Silnik uszczelniony od pokryw po podstawę filtra... zresztą na poscie widać. Zostało tylko uszczelnić miskę ale w pn będzie wymieniany olej z filtrami więc będzie to zrobione. Aktualnie ma 1k km dolewam ~3-4setki oleju (po uszczelnieniu misy pewnie spadnie poniżej 2). Cóż, małe marzenie czyli żółte rs4 b7 kiedyś może się spełni, na razie trzeba próbować i brnąć do przodu. Auto stoi ma 17" z oponami zimowymi, stan dobry. Od 2 lat nie ma sedana w manualu (oprócz niebieskiego który dziwne ze stoi 2 lata) tym bardziej jakis inny kolor niż czarny czy srebrny. Auto przed zakupem oblatane z miernikiem, 100% nie malowane dopiero u mnie maska, zderzaki (tylny rysy) błotnik lewy (nalot rdzy) itd. Wyposażenie bogate choć dziwne bo nie ma PDC jak komuś brakuje to zostaje dołożyć kamerę ;) Jak coś to pytać. W postach jest sporo, jak się nie sprzeda, to będzie trzeba brać lichwę ;)

Opublikowano

Ja to bym Ci te fotele zabrał bardzo chętnie :whistling: Czy tam podmienił za te same w pełnej dwutonowej skórze. :ph34r:

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, afroo. napisał:

Ja to bym Ci te fotele zabrał bardzo chętnie :whistling: Czy tam podmienił za te same w pełnej dwutonowej skórze. :ph34r:

Moge odsprzedać za 41k, reszta auta gratis :)

Opublikowano
W dniu 20.02.2022 o 05:49, afroo. napisał:

Panie to już za chwilę będzie 10 lat jak te fotele wymieniasz :grin:

Opublikowano
5 godzin temu, H4mm3R napisał:

Panie to już za chwilę będzie 10 lat jak te fotele wymieniasz :grin:

Jedni przez 10 lat wymieniają samochody, inni żony, a ja fotele :unknown: