Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Magiel z Exeo w a4 b6 AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

Mam pytanie,problem,nurtuje mnie to ciągle,

Jestem po wymianie magla z exeo 2009r z 154tys przebiegu  bez servotronika, zastały wymienione końcówki i drążki, ustawiona zbieżność.

Chodzi o to mi ze wspomaganie chodzi tak średnio, nie jestem zadowolony z pracy wspomagania. Nawet dziś wymieniłem nowa pompę i dalej to samo xD

czy a4 b6 tak porostu ma? Nie wiem czy dalej szukać problemu czy poprostu olać to.

Opublikowano

Z jakiej firmy masz tą pompę? Tańsze zamienniki czesto są mniej wydajne i nie wytwarzają odpowiedniego ciśnienia w układzie.

Opublikowano
  • Autor

przed nowa pompa miałem zamontowana z 3.0 tdi z b7 co miała barów coś kolo 120-131. i jest tak samo,na tej nowej. nowa pompę mam SKV.

Opublikowano

Też mam SKV i też prawidłowe wspomaganie mam dopiero przy obrotach powyżej 1000. Magiel zregenerowany, płyn z ASO, zbiorniczek z ASO. Jak ta padnie to może wykosztuje się na oryginalną pompę ale dwa lata temu nie było mnie stać wydać 2k na pompkę z ASO (akurat tych do 3.0 nie regenerują, bo nikt nie produkuje części zamiennych).

Opublikowano
  • Autor

Ja pamietam jak jezdzilem szefa b7 jakies 4lata temu to wspomaganie bylo spoko moze juz mialo servotronik ? narazie juz nie bedebnic wymienial, bede jezdzil teraz tak. Wszystko zrobione, teraz tylko ogarnac jeszcze alcantare i slupki dokonczyc ?bo z podsufitke robilem nowa?

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Langista napisał:

Też mam SKV i też prawidłowe wspomaganie mam dopiero przy obrotach powyżej 1000. Magiel zregenerowany, płyn z ASO, zbiorniczek z ASO. Jak ta padnie to może wykosztuje się na oryginalną pompę ale dwa lata temu nie było mnie stać wydać 2k na pompkę z ASO (akurat tych do 3.0 nie regenerują, bo nikt nie produkuje części zamiennych).

Wiesz albo poprostu na starym maglu  byly luzy i ciekło i lzej chodziło? teraz wszystko sztywne nic nie stuka, wspomaganie jest caly czas takie same, nie ma tak ze slabsze czy mocniejsze ?

Opublikowano

No u mnie na oryginalnej pompie wspomaganie dużo lepiej chodziło ale pompa wyła w niebogłosy. Teraz ta pompa z SKV troszkę wyje na niskich obrotach, jak sie przygazuje to wycie znika i wspomaganie wraca. Na moje płytki grawitacyjne na wirniku są zbyt ciasno/luźno spasowane i na niskich obrotach nie uszczelniają jak należy, przez to wytwarza się ten dźwięk i efektem jest słabe wspomaganie, które przy minimalnie wyższych obrotach działa jak należy.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
W dniu 2.05.2021 o 19:37, Langista napisał:

No u mnie na oryginalnej pompie wspomaganie dużo lepiej chodziło ale pompa wyła w niebogłosy. Teraz ta pompa z SKV troszkę wyje na niskich obrotach, jak sie przygazuje to wycie znika i wspomaganie wraca. Na moje płytki grawitacyjne na wirniku są zbyt ciasno/luźno spasowane i na niskich obrotach nie uszczelniają jak należy, przez to wytwarza się ten dźwięk i efektem jest słabe wspomaganie, które przy minimalnie wyższych obrotach działa jak należy.

Zamowilem nowy zbiorniczek od wspomagania z germanskiego ASO ? a moze wiesz czy na powrocie w wezu co idzie do zbiorniczka jest jakis zawor? Tak sie zastanawiam czy moze w nim wina byc ? wiem jak zmienialem pompe pierwszy raz z 3.0 to przy odpowietrzaniu przez chwile chodzila bardzo lekko, . Kuwa nie wiem co jest nie halo.

Opublikowano

Z tego co wiem, to ta sprężynka jest tylko w wężu idącym z pompy do maglownicy, potem jest zwykły wąż, wiem bo go wymieniałem ale nie pamiętam ile kosztował, ok 300-400 zł w ASO.

Opublikowano
  • Autor

Bede przy aucie to Ci pokaze o co mi chodzi ??

Opublikowano

Zaworek jest przy maglu,u mnie też nie chodzi leciutko,zmieniałem magiel i tak samo

16201485954132147205620570135034.jpg

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
  • Autor

Tez masz magiel z exeo?  Wymienie jeszcze ten zbiornik jak dojdzie, jak nie bedzie roznicy, zostaje sie z tym pogodzic i tak jezdzić, az sie zesra ?

Opublikowano

Z b7

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze dalem sobie ostatnio probe walki ze wspomaganiem ? zamowilem pompe wspomy uzywke z przebiegien 103tys od exeo, ale mam problema bo krociec wychodzi w bok. Bede musial chyba zmienic waz zasilajacy pompe. Ale kurde gdzie taki kupic? Szukam na necie i d*pa

Opublikowano

Dorób teflonowy w oplocie i będzie działać.

Opublikowano
  • Autor

Znaczy chodzi o ten waz elastyczny co ze zbiornika idzie do pompy ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dobra Pany,

jest info, pompa z seata 120bar, zbiornik na płyn nowy, olej nowy, waz dorobiłem kopiłem jakiś z BMW co miał kolanko 90stopni, co akurat podpasował . wszystko skręcone, i efekt ten sam.

Niestety muszę się pogodzić,i jeździć z takim wspomaganiem. poprostu takie wspomaganie jest :glupek2:.

dobra można temat zamknąć.