ferN Opublikowano 6 Maja 2021 Opublikowano 6 Maja 2021 Witam jak podłączyć skladane lusterka 10 pin ?
Banan Opublikowano 6 Maja 2021 Opublikowano 6 Maja 2021 Musisz dołożyć przekaźnik i instalację od niego do lusterek i pokrętła - system działa tak samo w a6 c5 ten sam przekaźnik wykorzystuje , poszukaj tu na forum lub w sieci na pewno jest dokładny opis co i jak.
ferN Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Opublikowano 7 Maja 2021 W dniu 6.05.2021 o 18:20, Banan napisał: Musisz dołożyć przekaźnik i instalację od niego do lusterek i pokrętła - system działa tak samo w a6 c5 ten sam przekaźnik wykorzystuje , poszukaj tu na forum lub w sieci na pewno jest dokładny opis co i jak. szukałem i znalazłem jakiś schemat i było że pin 1 i 2 do 361 ME i MA i to niby sygnał na silniczek oraz pin 5 do RA niby Wyłacznik krancowy, ale jak patrzyłem w lusterku to piny 1 i 2 idą do czujnika krańcowego a 5 i 6 do silniczka tyle że jak dam 5 i 6 do ME i MA i pin 1 lub 2 do RA to nic sie nie dzieje oczywiscie sygnał SE podany i poza tym podanie plusa i minusa prosto na kable od silniczka to lustra się składają i rozkładają wieć nwm o co chodzi.
Banan Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) Piny przekaźnika: pin 6 - masa pin 12 - do włącznika składania pin 4 - plus po zapłonie pin 14 - krańcówka pin 8 i 5 - silniczek składania tu masz pinout podstawki przekaźnika - http://www.passatplus.de/umbauteile/stecker/4A0937529.jpg Edytowane 7 Maja 2021 przez Banan
ferN Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Opublikowano 9 Maja 2021 Dobra wiem co grane przekaznik na wyjściu MA mial przepalony styk i dlatego niedzialaly zlutowałem i śmiga jak by ktoś chciał to podlonczenie u mnie było takie Ma -pin 5 Me -pin 6 Ra -pin 1 Jeśli będą na odwrót działały trzeba zamienić piny na odwrót 5 z 6
Krzysiek Krzysztof Opublikowano 17 Czerwca 2021 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Hej . Podłaczyłem i świetnie działają na tym schemacie chyba jest błąd , lusterko lewe pin 2 z pinu 1 lusterka lewego i w tym samym lusterku prawym jest takze pin 2 oznaczony masa ??? ale mam problem gdy ustawię regulacje lewego lusterka ustawia sie prawe zeby ustawic lewe musze wlączyć przełacznikiem prawe???? czy gdy podłączę wyjście komfort z centrali zamków i wysteruję masą pin SE przekaźnika , lusterka sie złożą gdy zamkne auto pilotem ?
Rekomendowane odpowiedzi