Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Twardsze sprężyny na tył , podniesienie tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
 mam B5 diesel afn   w kombi i  auto na pusto stoi w miarę równo natomiast przy niewielkim już załadowaniu tył "siada" a często wożę wędki , silniki , akumulatory   nie rzadko ciągnę przyczepę z łódką i wtedy  dypa jest niemalże wleczona po ziemi   co  powoduje jeszcze  większe unoszenie się przodu i utratę  trakcji  w cięższych warunkach  dlatego pomyślałem o wymianie sprężyn na jakieś twardsze , wzmacniany    co do wysokości  to najchętniej podniósłbym  cały pojazd o metr w górę żeby się lepiej jeździło ale to nie realne heh

Czy  możecie polecić   jakieś  sprawdzone  sprężyny które  można tam władować ?

Opublikowano

Sprawdź sobie najpierw kondycję Twoich amortyzatorów z tyłu, bo ja jakoś żadnych problemów w B5 nie mialem, nawet jak przyczepki z lekkim załadunkiem woziłem. Po drugie, Audi to samochody szosowe, nie możesz narzekać, że nie możesz gdzieś dojechać w ternie tym autem, nie do tego było zaprojektowane a widze, że masz chrapkę na coś terenowego ;)

Opublikowano
  • Autor

to szosowe dość  miekkie auto ale je lubie za  trwałość ,  taniość  napraw , bezawaryjność  i ekonomię  bo niestety mieszkam na zadupiu  gdzie do  rzeki mam 70-130km a najbliższego jeziora  90km :/  więc nie  ma mowy o  czyms  terenowym bo zwyczajnie  po przerobieniu wszystkiego  doszedłem do wniosku że te "czołgi" palą  jak  tankietki  ale nie powiem napęd na 4  koła , wyższy prześwit to by było coś  dlatego bijam się  poczciwą  A4  tylko   przyczepa z łodzią dość  mocno dociąża tył  bo wiadomo oś przyczepy przesunięta w tył  żeby ułatwić  wodowanie i podczas jazdy z założonym silnikiem     tak właśnie musi być  .
Amorki tył  są  ok  bardziej skłaniałbym się  w kierunku  sprężyn
 w zafirze miałem tak że oryginalne sprężyny były dość  miękkie choć  to "autobus  " i po wymianie na  niby utwardzane   pojazd   można użytkować   należycie .