Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Proszę o pomoc w dobraniu felg i opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym od razu przeprosić za nowy temat lecz nie mam naprawdę ostatnio czasu na szperanie po necie :( .

Mam zamiar nabyć nowe felgi oraz opony i mam dylemat :) Czy 17" wejdą bez problemu z oponami 205/55?? Jezeli opony mają za wysoki profil to jakie szukać? Nie chciałbym by odbiło się to znacznie na komforcie. Proszę o poradę jak taki zestaw sie zachowuje, obecnie jeżdżę na 195/65 R15. Następnie czy po założeniu 17 auto nie pójdzie w górę?? Mam seryjne zawieszenie i chciałbym by tak zostało. Ewentualnie proszę o podpowiedz na zestaw z 16"felgami Pozdrawiam i wesołych świąt :)[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2009, 00:21_________________________________________________I co sądzicie o takich felgach ?? http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=603396947

Opublikowano

profil za wysoki

w 17 to oponki 225/45/17 lub 205/50/17

felga z et pomiedzy 35-45 szerokosc ok 7,5cali najlepiej +/- 0,5cali

Opublikowano
  • Autor

arturo_freestyler a czy opcji drugiej mocno zmieni sie komfort jazdy?? znacznie sie pogorszy??

Opublikowano

kolegooo nie dramatyzuj :decayed:

ludzie wsadzają i 19tki dają auto na glebe -70 i jeżdżą...

ja powiem tak... na seryjnym zawiasie to nawet 19 cali z profilem 55 (ale taki balon to chyba tylko do Q7 wejdzie :polew:) to praktycznie nie odczujesz zmiany... u siebie wsadziłem 18 na 40tce i różnica jest nie wielka... komfort prawie ten sam z tym że wiadomo jeżeli chce się uszanować felge to omijam dziury i krawężniki :gwizdanie: ale jak się drogi trzyma :naughty:

Opublikowano
  • Autor

hehe dzięki:) tyle ze kiedyś już musiałem napinać "mięśnie" jak wpadałem w uliczkę z większą prędkością:) miałem już krzesło (calibra) i jednak pasuje mi w mojej okolicy jazda normalna :) bez stresu ze powyginam felgi albo i je zostawię :) chce felgi które będą wyglądały troszkę lepiej niż 15 i będą dość komfortowe. Czyli warto brać 205/50 R17 ?? będzie git?

Opublikowano

205/50 R17 ?? będzie git?

będzie tyle samo mięcha co na 225/45/17

...tyle że 100 razy łatwiej kupić oponę 225/45/17 niż 205/50/17

Opublikowano

Znam ten problem. Też bałem się niskiego profilu dlatego kupiłem opony 215/50 do felg siedemnastek. Polecam takie rozwiązanie :good:

Jak chcesz zobaczyć jak wyglądają 17 przy seryjnym zawiasie i takich oponach- spójrz sobie na mój profil, są zdjęcia.

W porównaniu z 15 spada komfort ale naprawdę minimalnie ale za to jak się auto prowadzi. Bajka.

Opublikowano

205/50 R17 ?? będzie git?

będzie tyle samo mięcha co na 225/45/17

...tyle że 100 razy łatwiej kupić oponę 225/45/17 niż 205/50/17

Nie dość, że łatwiej kupić 225/45/17 to jeszcze są tańsze :wink4: Średnio 50-100 na sztuce :)

Opublikowano

A tak poza tym to wez "jakies" ori fele, albo jakiejs dobrej firmy.. :gwizdanie:

Opublikowano

hehe dzięki:) tyle ze kiedyś już musiałem napinać "mięśnie" jak wpadałem w uliczkę z większą prędkością:) miałem już krzesło (calibra) i jednak pasuje mi w mojej okolicy jazda normalna :) bez stresu ze powyginam felgi albo i je zostawię :) chce felgi które będą wyglądały troszkę lepiej niż 15 i będą dość komfortowe. Czyli warto brać 205/50 R17 ?? będzie git?

No jesli jednak chcesz uniknac powyginanych felg to radze poszukac czegos firmowego twardszego niz te co pokazalas.. :gwizdanie:

Opublikowano

no wiesz... jeżeli się lata po osiedlu to to dobre nie jest... ja tam przez takie rejony przejeżdżam wolno i z klasą :decayed:

:polew:

Opublikowano
  • Autor

wolno i z klasa ok:) ale czasami człowiek nie zobaczy nowej wyrwy i kicha:) a jakiej marki byscie szukali felg? i jak rozpoznac ori felgi ?

Opublikowano

wolno i z klasa ok:) ale czasami człowiek nie zobaczy nowej wyrwy i kicha:) a jakiej marki byscie szukali felg? i jak rozpoznac ori felgi ?

ale na takich gumach gwałtowne ruchy kierownicą przy większej prędkości to czysta przyjemność :naughty:

ori felgi to takie które oryginalnie były montowane w Audicach

poniżej przykłady najciekawszych z nich moim zdaniem :gwizdanie:

http://moto.allegro.pl/item599101443_audi_exclusive_a4_a5_a6_235_45_17_oryginal_krakow.html

http://moto.allegro.pl/item607539490_felgi_aluminiowe_audi_a4_a3_a6_s_line_orginal.html

http://moto.allegro.pl/item604922803_kola_alu_felgi_audi_5x112_17_opony.html

+ te co ja mam :kox:

Opublikowano

Na seryjne zawieszenie spokojnie wejdą 17".Opony polecam 225/45/R17 a felgi tak jak koledzy wyżej.Decyzja należy do Ciebie :good:

Opublikowano
  • Autor

hmm dzięki koledzy za zainteresowanie, postaram sie znaleźć felgi ori :) a jeżeli nie ori to jakie firmy najlepiej brać pod uwagę?

Opublikowano

ale na takich gumach gwałtowne ruchy kierownicą przy większej prędkości to czysta przyjemność :naughty:

ori felgi to takie które oryginalnie były montowane w Audicach

poniżej przykłady najciekawszych z nich moim zdaniem :gwizdanie:

http://moto.allegro.pl/item599101443_audi_exclusive_a4_a5_a6_235_45_17_oryginal_krakow.html

http://moto.allegro.pl/item607539490_felgi_aluminiowe_audi_a4_a3_a6_s_line_orginal.html

http://moto.allegro.pl/item604922803_kola_alu_felgi_audi_5x112_17_opony.html

+ te co ja mam :kox:

1 to sa repliki

Na seryjne zawieszenie spokojnie wejdą 17".Opony polecam 225/45/R17 a felgi tak jak koledzy wyżej.Decyzja należy do Ciebie :good:

Wejsc, wejda, ale bedzie stac jak allroad. 1BE w B5 jest wysokie a co dopiero 1BA :naughty:

Bedzie koza.. :wink4: (nie mylic z kozakiem)

Opublikowano

Z tej trojki to s-line sa fajne :decayed:

I do tego oponki fakt ze cienkie ale cezon przejezdzisz :naughty:

Jedynka z fajnymi oponkami 6mm tez nie jest zle na poczatku myslalem ze same felusie :gwizdanie:

Opublikowano

koledzy mi chodziło o pokazanie wzorów a nie o to czy te są ori czy za tą cene dobre... wziąłem pierwsze lepsze i tyle :tongue4: