Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Regeneracja listwy drzwiowej dolnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehehe zajebiaszczy pomysł. Gdyby tylko moje listwy nie były rozpieprzone....

Czy to twój czy nie twój pomysł nie ważne ale :beer1: się należy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no cóż zdemontuje swoje stare i może da rade ściągnąć jakieś wymiary :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy i co z tymi wymiarami?? koniecznie muszą być kołki ze skody bo te ORI zostały mi jeszcze nowe z poprzedniej A4

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam ten sam problem, zabieram sie powoli do roboty. już uwaliłem jedną listewkę, będę z nią coś kombinował. a co do tej naklejanej... :thumbdown: wolę ori, nawet jeśli mają być "poprawione". z resztą tam masz takie wypustki (przynajmniej u mnie są), na które zakładasz spinki. Musiałbyś je obciąć, a z tym będzie robota...

Opublikowano

Konsultowałem z warsztatem i robota blacharska będzie trochę kosztowała.

Kupiłem ostatecznie nowe listwy (409 zł na allegro z przesyłka za komplet 4 szt.).

Dwie niby się trzymały ale jak pociągnąłem to odleciała.

Zastanawiam się co zrobić z małymi nadżerkami przy klipsach??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja zrobiłem coś takiego z mojimi listwami bo też już je rdza zeżarła:

Odszlifowałem resztki tej listwy metalowej,listwe od srodka oszyściłem i oddłuściłem,na drzwiach tez wszystko oczysciłem z brudu i odtłusciłem,potem do górnej czesci listwy na jej całej długości doklejiłem taśme dwustronnom (szer.5mm-8zł)taką jaką sie używa do klejenia listw samochodowych.Ale na samej tasmie listwa by sie nie utrzymała,taśma służy do tego by nie było szpary między listwą a drzwiami i do szybkiego montażu.Do tego zakupiłem klej do szyb samochodowych(30zł) i wysmarowałem nim miejsca gdzie są na drzwiach spinki plastikowe,po wysmarowaniu ładnie przyłożyłem listwe na stare miejsce,wszystko ładnie chwyciło i po 4h schnięcia kleju można cieszyć sie mocno trzymającą i dobrze wyglądająca listwą.Trzyma już pół roku i żadnych zmian czy jakiegoś odklejania nie zauważyłem.Kleju i taśmy starczy na wszystkie 4 listwy.Pozdrawiam

Opublikowano

Też zastanawiałem się nad przyklejeniem starych listew na klej do szyb,oczywiście po wcześniejszym oczyszczeniu ich z metalowych prowadnic ale w końcu stwierdziłem że lepiej kupić nowe i mam już założone, nowe listy posiadają prowadnicę plastikową więc są o niebo lepsze od wcześniejszych oczywiście mowa tu tylko o ori listwach,fakt że kosz 400zł ale warto.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Golem napisz gzie można takie listwy z prowadnicą plastikową kupić :>

Opublikowano

Też muszę się zabrać za listwy, tylko próbuję wyczaić na alledrogo :naughty:

Opublikowano

pomysł bardzo dobry. Na alledrogo wielszość to jeszcze na metalowym wypełnieniu. W ASO juz plastikowe ale cena :gwizdanie:. No tez wymyślili listwy :wallbash:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Kolego czy mógł byś mi podpowiedzieć gdzie można kupić taki aluminiowy kształtownik do tej listwy ?? :)z góry dziękuje