Bartas9.6 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, mam dziwny problem z klimatyzacją, obczytałem wszystkie tematy i zgłupiałem... Problem polega na tym, że dmucha zimnym powietrzem tylko z lewego nawiewu kierowcy i z lewej części nawiewu na szybę. Po wejściu w vcds błędów brak, zrobiłem adaptacje i niby według kompa wszystko ok, ale problem nie ustępuje. Wszedłem sobie w bloki pomiarowe i zadziwił mnie fakt, że temperatura w kratce lewej to 9stopni, a na parowniku 22? Od czego zacząć zabawę? Wyciągać silniczek klapy czy jechać dobijać ? Edit: 12.06 Wymieniłem dwa potencjometry ( ten od sterowania ciepło/zimno i ten z z dużym kołem co steruje nawiewami ), a resztę rozebrałem i przeczyściłem styki + lekko nasmarowałem. Powietrze w kratkach jakoby sie wyrównało, ale wjechałem na kanał i zauważyłem wyciek na wejściu węża do sprężarki, dlatego sądzę że ubyło czynnika i stąd też ten objaw. Edytowane 12 Czerwca 2021 przez Bartas9.6
lisek122 Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 Witam, Udało się ustalić cokolwiek? U mnie problem podobny. Z jednej strony tylko działa i błędów brak. Dzięki
Bartas9.6 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Opublikowano 20 Lipca 2021 W dniu 8.07.2021 o 10:44, lisek122 napisał: Witam, Udało się ustalić cokolwiek? U mnie problem podobny. Z jednej strony tylko działa i błędów brak. Dzięki Tak, u mnie zakończyło się to na wymianie osuszacza i dławika. Po prostu osuszacz nie spełniał swojej roli i był zapchany ( oczywiście siedział ori czyli z 2007r, a zalecana wymiana podobno co max 3-4lata ). Wymieniłem wszystko na NRF - osuszacz koszt 80zł i dławik 15zł. Układ nabity, sprawdzony i zrobione ozonowanie. Teraz klima hula jak zła i schodzi nawet do 3.6 stopnia i w końcu załącza sie drugi bieg wentylatora gdzie nigdy go nie słyszałem
Rekomendowane odpowiedzi