Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piszczy podczas jazdy w lewo!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Mam mały problem z moim pojazdem. Auto Audi a4 Avant b9 Quattro 190 PS 2.0 TDI 2017 roku, najechane 133kkm. Od niedawna zauważyłem, że podczas jazdy w lewo na łuku coś piszczy z przodu. Mam wrażenie że to lewe przednie koło.Gdy podczas piszczenia nacisnę hamulec to ustaje, do kolejnego łuku w lewo. Dzieje się tak gdy hamulce są zimne, gdy przejadę koło 8 km to piszczenie ustaje. Dzisiaj zdarzyło mi się że podczas jazdy na wprost w terenie zabudowanym zaczęło  piszczec przy dosłownie bardzo delikatnym naciśnięciu pedału hamulca. Tak jak napisałem wcześniej, gdy przejadę około 8 km, pohamuję trochę-to piszczenie ustaje na stałe.Klocki mają jeszcze materiału około.0,5 cm. Na tarczy wyczuwalny delikatny rant +/- 1mm, problem nasila się gdy z rana jest wilgotno. I to tylko podczas jazdy w lewo. Jak myślicie, co może być konkretnie przyczyną? :) Dziękuję za odpowiedź. 

Edytowane przez DedykOOOO
Błąd ortograficzny

Opublikowano

Klocki i tarcze do wymiany. Zmierz grubość tarcz, podejrzewam, że przy 133 kkm to jeszcze te pierwsze więc będą zużyte. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak Muskel1, byłem na ogolnyn przegpadzie i panowie przekazali mi informację, iż czas wymienić hamulce. Dziękuję za nakierowanie mnie, temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam ?

Opublikowano

A jakiej firmy masz klocki? Bo Audi miało (ma?) problem z oryginalnymi klockami. Nawet w serwisie wiedzą, że po zużyciu ~75% te klocki potrafią całkiem uciążliwie piszczeć. Przerabiałem to kiedyś u siebie :)

Opublikowano
  • Autor

Klocki mam oryginalne. Wymieniane były raz w ASO około 55 000 km temu. Tak jak napisalem już wyżej, na ogolnyn przeglądzie pojazdu mechanicy stwierdzili ze zbliża się czas wymiany hamulców. Ale dziękuję za odpowiedź. Miłego wieczoru.pozdrawiam :)