Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ustawienie łapy i poduszek silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam własnie wymieniłem poduszki silnika 2 przednie na nowe LEMFORDERA i po odpaleniu wystepują bardzo duże drgania na karoserii. Ma ktoś skuteczny sposób by ustawic dobrze łape silnika i poduszki? Te łapy silnika sa przesuwne i z tego co wiem mogłem zakrecic je w złej pozycji. Można gdzies znaleźć idealne ułozenie łap przy przykręcaniu do karoserii? Będę wdzięczny za pomoc:) A i czy te drgania moga powodować te tylne poduszki od skrzyni biegów innej firmy ? bo 2 przednie sa nowe oryginalne LEMFORDERA a tylne sa starsze innej fimy. Pozdrawiam

Opublikowano

Poduszki lemfordera to nie oryginały! Stare i wylane ori poduchy lepiej tłumą drgania. Były dziesiątki tematów o poduszkach i zaden zamiennik sie nie sprawdza. Ori poduszki są firmy AVON i są to poduchy olejowo gumowe. 

Muszę cię zasmucić bo wywaliłeś niepotrzebnie kasę na te zamienniki. Kiedys rozebrałem taką ori poduszkę i tak wyglada w środku: https://youtu.be/f1BZW30ODE4

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Hezen napisał:

Poduszki lemfordera to nie oryginały! Stare i wylane ori poduchy lepiej tłumą drgania. Były dziesiątki tematów o poduszkach i zaden zamiennik sie nie sprawdza. Ori poduszki są firmy AVON i są to poduchy olejowo gumowe. 

No ale na wielu forach pisali ze lemforder jest bardzo dobry i tym sie pokierowałem. jednakze mozliwe ze łapa jest zle przykrecona zbyt daleko i sztywno i leci na bude drganie. ale to tylko na luzie wystepuje. w czasue jazdy na obrotach powyzej 1.500 jest dobrze i nie szarpie silnikiem oraz jest stabilny. czyli trzeba zwracac lemfordera? czy da sie jakos je uratowac

Opublikowano

Nie da się. Nic nie zrobisz. Poduchy tylko oryginał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Nie chcę zakładać nowego tematu. Jestem po wymianie poduszek silnika na oryginały i zauważyłem że między łapą a poduszką powinna być podkładka.

U mnie ich nie było. 

Czy w AFN ich nie ma. Proszę o wypowiedź osoby które wymieniały poduszki.

Wg ETKI powinny byćpoduszki AFN.png