A6 c6 asb quattro Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Witam, szykuje się do wymiany rozrzadu i mam pytanie jakie części zamówić konkretnie nr najlepiej gotowego zestawu kompletnego rozrzadu. Myślę nad firma febi, może ktoś podpowie cos ciekawego ?
KINIAM Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Sam będziesz wymieniał ?. Jaki masz przebieg ?. Gotowy zestaw to nie problem lecz zwykle należy zweryfikować stan innych elementów po wyjęciu silnika.
A6 c6 asb quattro Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Opublikowano 1 Lipca 2021 Oddaje mechanikowi. Przebieg 300k km. Wszystko ogarnie mechanik tylko ja musze kupic części bo będę to robił w de a z Polski przywioze części dlatego chce zeby wszystko pasowało
KINIAM Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zestaw podstawowy: łańcuchy, ślizgi , napinacze czy coś jeszcze ustaliłeś z mechanikiem. Ja kupuję zwykle wszystko co po drodze może się okazać trefne i zapewniam sobie zwrot nie wykorzystanych części. VIN i ewentualnie numer nadwozia pomaga w doborze części.
Dev Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 rozrzad tylko ori, febi po 10-15 tkm zaczyna dzwonic
KINIAM Opublikowano 6 Lipca 2021 Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) W dniu 5.07.2021 o 22:03, Dev napisał: rozrzad tylko ori, febi po 10-15 tkm zaczyna dzwonic Dzwoni bo łańcuchy się wyciągają czy też ślizgi lub napinacze szwankuj ?. Mój znajomy 3 lata temu założył zestaw FEBI i nic nie dzwoni a zrobił ponad 60 tys. km, łańcuchy były od IWIS co do reszty to pamiętam, że ślizgi Febiego miały jasny kolor tworzywa. Ja w tamtym czasie 2017/2018 rok zbierałem części rozrządu ze znaczkiem Audi po okazjonalnych cenach, ślizgi chyba miały ciemniejszy kolor tworzywa ale musiałbym poszukać zdjęć bo może coś mi się myli a łańcuchy IWIS w opakowaniach Audi były z produkcji w 2013 roku. Rozrząd założony w 2018 ale przebieg skromny dobija do 20 tys.km póki co wszystko OK. Edytowane 6 Lipca 2021 przez KINIAM
Rekomendowane odpowiedzi