Biess Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 Witam wszystkich mam problem, który się pojawił u mnie w silniku. Przed wczoraj pojawił się dziwny stukot tak jak by chodził na 3 cyl. Przez 2 km tak stukał i przestał. Wczoraj było wszystko w porządku, i dzisiaj od rana. Po postoju (6h) znów się to pojawiło i po przejechaniu 10 km nie ustępuję. W załączniku przesyłam jak pracuje. Proszę o waszą opinię co to może być. Olej nowy, rozrząd zrobiony 4 mięs temu wraz z olejem. Ps. Dwumas to to nie jest. Proszę o pomoc i wasze fachowe ucho co to może być. VID-20210702-WA0005.mp4
Biess Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Opublikowano 2 Lipca 2021 Tylko pojawiło się to nagle, później ustało i było ok, przez cały dzień i dziś od rana i pojawiło się to znów dziś popołudniu i nie chce przestać. Ostatnią rzeczą jaką robiłem to dolałem mu 200 ml oleju. W zeszłym tyg w niedzielę zrobiłem nim trasę 500 km i wszystko było ok. Problem pojawił się w środę, w czwartek spokój i dziś od rana spokój.
Muskel1 Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Albo wytarty wałek i szklanki. Edytowane 2 Lipca 2021 przez Muskel1
--Rafcio-- Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 Ściągnąć pokrywe i rzucic okiem na szklanki czy któraś nie wytarła się do zera.
Biess Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Orientujecie się może jakie są koszta takiej naprawy tak +/-? I czy ew. Może być to coś innego np. vacupompa? Zastanawia mnie to, że nie pojawiło się to nagle i było non stop. Tylko przestało na jakiś czas. Edytowane 3 Lipca 2021 przez Biess
Rekomendowane odpowiedzi