Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System keyless problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie,nie wiem czy problem ale mnie to drażni a wiec czasami zdarza się że wracam do samochodu po 2 dniach czy też trzech jego stania na parkingu i biorę za klamkę czy to po prawej stronie czy po lewej obojętnie brak reakcji ale jak kilka razy popróbuje za klamkę obiąć, dotknąć ,szarpnąć, otworzyć, otwiera się  dotykowo problem nie występuje jak auto stoi do jednego dnia, czy to może wyłączanie modułów aby zaoszczędzić akumulator? dodam że dzieje się to obojętnie na dwóch kluczykach z nowymi bateriami ,wystarczy ponad 2 dni stania,zero błędów w ecu i module.

Chwilka a może ja podczas odblokowywania nie kładę całej dłoni na klamce bo zawsze tylko wkładam płaska dłoń pomiędzy drzwi a klamkę ot co.... hmmm...poprawcie mnie panowie może się mylę,może trzeba chwytać całą dłonią i ścisnąć już sam nie wiem.

Edytowane przez WOLFENSTEIN

Opublikowano

To normalne. Auto odłącza sterowniki by zaoszczędzić aku. 

W celu otwarcia należy raz pociągnąć za klamkę (by odryglować) oraz drugi raz by otworzyć drzwi. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Zobaczymy ,tylko 10 razy za klamkę trzeba szarpnąć???

Opublikowano
2 godziny temu, WOLFENSTEIN napisał:

Zobaczymy ,tylko 10 razy za klamkę trzeba szarpnąć???

Tylko 2x.

Opublikowano

Wystarczy 1 raz, tylko tę czynność należy wykonać wolniej, tzn. Wsunąć rękę w klamkę i jak centralny zamek odygluje to pociągnąć klamkę :wink:

Opublikowano

Właśnie poszedłem sprawdzić z ciekawości, jak to u mnie jest, samochód stoi chyba ponad dwa dni, i nie musiałem szarpać za klamkę, po prostu wsunąłem dłoń, i po niecałej sekundzie, nastąpiło odryglowanie drzwi, ale za to mam taki problem z otwieraniem bagażnika nogą, jak auto długo stoi, to nie otworzę, chyba że w czujnik nie trafiam ?

Opublikowano

Bo długo stoi. Odłącza czujnik. Pisze w instrukcji. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam odłącza też i inne czujniki dotykowe drzwi,też sprawdziłem i nie zawsze otwiera czasami trzeba kilka razy.