jakfra95870 Opublikowano 6 Września 2021 Opublikowano 6 Września 2021 Witam posiadam taki model audi jak w tytule i mam problem bo odnoszę wrażenie że ikony na liczniku nie reagują, tzn po przekręceniu zapłonu wyświetla się normalnie kontrolka abs temp cieczy ciśnienie oleju rezerwa. Wiem że mam problem z koronką abs tył Ale ikona się nie pali na zegarze tak sami jak np odepne wtyczkę od zbiorniczka płynu czy ciśnienia oleju też jak by brak reakcji na liczniku , dodam że mam stary typ bez fisa. Co może być problemem ? Pozdrawiam
Fazii Opublikowano 6 Września 2021 Opublikowano 6 Września 2021 A zaglądałes do wtyczek licznika? Być może sygnały są na sztywno podpięte do masy. Co do sygnału ciśnienia oleju, po wypięciu wtyczki spróbuj przekroczyć 2tys. obrotów i wtedy sprawdź czy kontrolka się załączy.
jakfra95870 Opublikowano 7 Września 2021 Autor Opublikowano 7 Września 2021 Okej A np z tym abs vag pokazuje że mam uszkodzony pierścień prawy tył A na liczniku brak ikony tzn jest sprawna bo na zapłonie się włącza
Fazii Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 Po skasowaniu błąd powraca? Być może to stary błąd
jakfra95870 Opublikowano 8 Września 2021 Autor Opublikowano 8 Września 2021 Tzn sprawa wygląda tak że to nie stary błąd bo tam posypała się mi koronka absu ale chodzi mi o to czemu nie pokaże się mi na liczniku ikona abs że jest błąd
Rekomendowane odpowiedzi