Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Prośba o analizę logów po wymianie zaworu N108 w pompie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę logów po wymianie zaworu N108 w pompie. Oto one:

Statyczne:

000

stat000.th.jpg

001

stat001.th.jpg

003

stat003.th.jpg

004

stat004.th.jpg

007

stat007.th.jpg

013

stat013.th.jpg

018

stat018.th.jpg

023

stat023.th.jpg

BS:

000

bs000.th.jpg

003

bs003.th.jpg

004

bs004.th.jpg

Dynamiczne:

000

dyn000.th.jpg

001

dyn001.th.jpg

003

dyn003.th.jpg

004

dyn004.th.jpg

008

dyn008.th.jpg

010

dyn010.th.jpg

011

dyn011.th.jpg

Opublikowano

Kąt wtrysku do poprawy (log 000 BS druga wartość od lewej jest 38-40 a powinno być 49-54) ale jak pali bez problemów to bym nie zaczepiał.

Opublikowano

+

kierownice sie przycinaja

termostat bymn obserwowal ...

p.s brak 008 ...

Opublikowano

Fakt, 008 nie wstawiłem linka , zaraz to poprawię , przegoniłem autko myslałem, że kierownice odpuszcza ale niestety czeka mnie czyszczenie ręczne ( macie jakiś dobry sprawdzony sposób na nie inwazyjne usunięcie tego problemu , jakieś moczenie lub pryskanie , czy tylko rozkręcanie i skrobanie) ? pobawię się z kątem , pali normalnie ale praca troche twarda,niech bedzie jak Książka pisze, kurde tylko ten termostat , 2 miesiące temu wymieniałem na wachlera , temp. stoi na poziomie 90o C ale teraz zwrócę na to bardziej uwagę.Dzięki

Opublikowano

zostaw turbo ... pojezdzij troszke agresywniej ... :naughty:

Opublikowano

Od 3600 rpm przepływka obcina dawkę. Przydałoby sie zmienić filtr powietrza jak dawno był wymieniany, jak nie pomoże to przepływka do wyczyszczenia.

Opublikowano

Od 3600 rpm przepływka obcina dawkę. Przydałoby sie zmienić filtr powietrza jak dawno był wymieniany, jak nie pomoże to przepływka do wyczyszczenia.

zrobic i powinno byc dobrze ...

Opublikowano

Filtr wymieniony był 5 miesięcy temu, a przepływkę raz rozbierałem , ale u mnie jest taka, że nie można wyjąć wkładu tylko jest to zalane , macie jakieś sposoby na to, bo znalazłem tylko opis od 2.5 a tam jest rozbieralna.Dzięki.

Opublikowano

Kup w sklepie elektrycznym płyn w sprayu do czyszczenia częsci elektronicznych Nazywa się "KONTAKT"Jest to płyn na bazie acetonu Koszt około 6 pln. Ważne aby miał w zestawie cienką słomkę jak np. w WD 40 Zdemontuj przepływkę z obudowy filtra.Rozchyl delikatnie siateczkę w przepływce z jednej i drógiej strony, tak aby weszła słomka. Wprowadź słomkę w pobliże metalowej blaszszki, czujnika przepływu powietrza i psikaj.Powtórz kilkakrotnie tę czynność zmontuj wszystko do kupy i włala.

Opublikowano

ok. dzięki a może lepiej w pistolet wlać aceton i apsik czy może lepiej delikatnie sprayem , bo aceton to mam pistolet i spreżarkę też.

Opublikowano

Oceń sam czy sprężarka nie daje czasem za dużego ciśnienia żeby nie uszkodzić cienkiego czujnika w przepływce.Poza tym pistoletu nie wprowadzisz w okolice czujnika tylko w powietrze będziesz pryskał. Jak se już z tym poradzisz to opisz to na forum i wstaw logi 003 i 008 dynamiczne, obadamy efekt twojej pracy.