tomasm64 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Witam. Prośba o wskazanie miejsca w aucie, w którym znajduje się sterownik asystenta zmiany toru jazdy. Wywaliło mi taki błąd i chcę sprawdzić co i jak ?! Może przełącznik przy lusterku kierowcy a może coś ze sterownikiem. Zawsze działał bez problemów, zresztą rzadko był wykorzystywany !!! Edytowane 29 Września 2021 przez tomasm64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Radary siedzą pod tylnym zderzakiem. Po lewej stronie master J769 a po prawej slave J770. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasm64 Opublikowano 29 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 OK, dzięki, muszę sprawdzić ten J770 !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Nie wykręcaj go bo jak zmienisz jego położenie będzie trzeba przeprowadzić kalibrację. Organoleptycznie nic tam raczej nie zobaczysz. Sterownik dookoła klejony i nie da się do niego zajrzeć. Najczęściej dostaje się do niego po pewnym czasie woda i to jest powodem usterki. Jedyne co możesz zmierzyć to to, czy dochodzi do niego napięcie, sprawdzić parę parameteów w blokach pomiarowych, ewentualnie przewody czy nie są uszkodzone. Ale tak jak pisałem w większości przypadków ten błąd świadczy o usterce sterownika. Edytowane 29 Września 2021 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasm64 Opublikowano 29 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Żeby do niego jakoś dojść trzeba zwalać tylny zderzak ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasm64 Opublikowano 29 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Czy jeśli ten "system" jest niesprawny to w MMI info wyświetla się na szaro !? Może go "wywaliło" z systemu i może sprawdzić w zielonym menu, czy jest aktywny i odhaczyć go?! Muszę sprawdzić! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- W zielonym menu wszystko OK. Sprawdziłem niektóre wartości bloków pomiarowych: tylko nie wiem, czy z tych coś wynika ?! Edytowane 29 Września 2021 przez tomasm64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Jest na szaro bo jest usterka. Samo z siebie się nie wykoduje. Błąd jest jednoznaczny - usterka. Aby się dostać do radarów należy ściągnąć zderzak. Radary siedzą jakby pod lampami ok 20-30 co pod lampami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasm64 Opublikowano 29 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Wymiana modułu wiąże się ze zdejmowaniem CP, czy może on nie ma ochrony ?! Edytowane 29 Września 2021 przez tomasm64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Zdjęcie CP, kodowanie i kalibracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 W Twoim modelu radary siedzą nawet w tylnym zderzaku, więc już samo ściągnięcie zderzaka wiąże się z kalibracją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi