Langista Opublikowano 9 Października 2021 Opublikowano 9 Października 2021 11 godzin temu, soul87 napisał: Oznacza... może zacznij weryfikować swoją wiedze zanim zaczniesz pisać na forum ? Dwie Twoje wypowiedzi w tym wątku mogą wprowadzić w błąd. Chętnie się doszkolę, w jaki sposób poduszka, która nie jest popękana i ma w sobie olej, jest do wymiany? Nie złośliwie żeby nie było, po prostu według mojej wiedzy, poduszki hydrauliczne (olejowo-gumowe) są sprawne do momentu utraty oleju przez rozszczelnienie. 1
Damian211996 Opublikowano 10 Października 2021 Autor Opublikowano 10 Października 2021 (edytowane) Ja np. myślę że brakujący olej z jakiegoś powodu nie wypełnia maksymalnie gumy w środku a to przecież przez olej przechodzi sila która on amortyzuje drgania tak ? Jednak mimo wszystko po wymianie jest zauważalna poprawa. Edytowane 10 Października 2021 przez Damian211996
Langista Opublikowano 10 Października 2021 Opublikowano 10 Października 2021 (edytowane) Ta poduszka nie jest pełna. Jest zalewana w pewnym stopniu olejem i reszta powietrza jest próżniowo wyciągana. Gdyby była pełna oleju zwyczajnie by ją rozerwało lub była by zbyt twarda. Jak masz jeszcze tą poduszkę, to wrzuć jej zdjęcia, poszukaj czy nie ma na niej jakiegoś śladu wycieku oleju czy pęknięcia, które wpuściło by powietrze do środka. Edytowane 10 Października 2021 przez Langista
Damian211996 Opublikowano 10 Października 2021 Autor Opublikowano 10 Października 2021 Poduszka lewa wrzucam zdjęcia prawa wygląda na dobrą to nie wrzucam. Lewa widać że jest obudowa rozwalona może to miało wpływ na uszkodzenie jej.
Damian211996 Opublikowano 10 Października 2021 Autor Opublikowano 10 Października 2021 Pytanie jeszcze jedno czy podczas jazdy po nierównościach drążek zmiany biegów powinien się ruszać ? Domyślam się że to normalne bo pracuje wszystko na tych gumach a one miękkie są. Jak sądzicie ?
Langista Opublikowano 10 Października 2021 Opublikowano 10 Października 2021 U mnie siedzi w miejscu.. Nagraj.
Pawmichtim Opublikowano 11 Czerwca 2022 Opublikowano 11 Czerwca 2022 (edytowane) Poduszka prawa wymieniona przy przebiegu 165tys. Auto 8 lat. Żadnych objawów nie było. Wyszło podczas wymiany oleju, że pociekła. Dla porównania, lewa poduszka nowa oryginał, prawa poduszka stara oryginał. "Obsiadła" ok.5mm Edytowane 11 Czerwca 2022 przez Pawmichtim
Rekomendowane odpowiedzi