Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cewka zapłonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany mam problem. Wymieniałem świece i podczas dokręcania przewodu masy do modułu wzmacniania zapłonu urwałem śrubę. Jest możliwość naprawy jakiś klej? Spaw? Przykleiłem nowa śrubę złym klejem i po jakim czasie odpadła

IMG_20211009_124416.jpg

IMG_20211010_143136.jpg

Opublikowano

Możesz spróbować na klej dwuskładnikowy ale w tedy przy każdej pracy z tym modułem nie będzie łatwo się tego pozbyć.

Opublikowano
3 minuty temu, Langista napisał:

Możesz spróbować na klej dwuskładnikowy ale w tedy przy każdej pracy z tym modułem nie będzie łatwo się tego pozbyć.

A jaki klej polecasz? Jeśli paten się sprawdzi nie będę nic ruszał przy module. Obawiam się tylko że podczas jazdy,pracy, temperatury śruba może odpaść i wtedy lipa ?

Opublikowano

Jak dobrze odtłuścisz to nie ma prawa puścić. Ja używam UHU Plus : 

ALLEGRO.PL

Klej UHU PLUS 300 (1 opakowanie 2x15ml) na Allegro.pl - Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!

Opublikowano

Czy istnieje możliwość rozwiercenia otworu tak aby śruba była lekko zagłębiona w module jednocześnie nie uszkadzając wzmacniacza ?

Opublikowano

To już łatwiej Ci przyjdzie kupić drugi moduł, dużo mniej zachodu.

Opublikowano

Byłem u mechanika. Nawiercił otwór w miejsc złamanej śruby, nagwintował otwór. Zamontowałem moduł i cewki i zapalił za pierwszym razem. Tak więc problem usunięty. Dzięki za pomoc i poradę.