DonKamiliano_88 0 Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Witam. Moje xeny wymagają regeneracji, ale trafiłem tanio lampy z 2.5 tdi (Moje 1.9 avf) i postanowiłem założyć. Różnicy tyle że u mnie przetwornica była z tylu A te kupione mają na spodzie. Po założeniu wszystko świeci oprócz pozycji. Czy mieliście podobne przypadki? O co może chodzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawloo7 11 Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Silnik nie ma tu znaczenia. Różnica jest pewnie tego typu że w swoim masz bix a teraz założyłeś zwykle xenony. Jedne i drugie mają ciemny środek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonKamiliano_88 0 Posted October 15, 2021 Author Share Posted October 15, 2021 17 minut temu, pawloo7 napisał: Silnik nie ma tu znaczenia. Różnica jest pewnie tego typu że w swoim masz bix a teraz założyłeś zwykle xenony. Jedne i drugie mają ciemny środek? Nie, moje miały czarny środek A te nie mają Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawloo7 11 Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Czyli kupiłeś zwykle xenony a u siebie masz bixenon, więc możliwe że lampy mają inaczej rozmieszczone piny i dlatego pozycje się nie świecą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonKamiliano_88 0 Posted October 15, 2021 Author Share Posted October 15, 2021 3 godziny temu, pawloo7 napisał: Czyli kupiłeś zwykle xenony a u siebie masz bixenon, więc możliwe że lampy mają inaczej rozmieszczone piny i dlatego pozycje się nie świecą. Czy jest jakiś schemat na takie działanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil-vag 1,425 Posted October 28, 2021 Share Posted October 28, 2021 Xenon i bixenon mają ten sam pinout, więc problemem leży gdzie indziej, pierwsze co to sprawdzić czy dochodzi napięcie na gniazdo postojówek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts