MaTTym Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) Witam wszystkich. Przyszedł czas żeby pochwalić się nowym zakupem. (Mówiłem że wrócę z A4 B7) Audi A4 B7. 2005r. 2.5 TDI 163KM BDG. Wyposażenie : -Bixeon -4xel.szyby -el.lusterka -Navi -Welur bez elektryki. -Klima 2str. -Reszta to chyba w każdej jest Co do zrobienia : -Zderzak przedni - Kupiony (21 listopada leci na malowanie.) -Klapa tył - Kupiona (21 listopada leci na malowanie) -Zderzak tył - Kupiony (21 listopada leci na malowanie) -regulacja pasa przód (widoczna na zdjęciach japa między zderzakiem a maską) -Polerowanie lakieru -Pranie wnętrza - ZROBIONE -Malowanie alu 225/45 R17 (setup zima) - ZROBIONE -Malowanie Grilla - ZROBIONE -Zmiana 3go STOPU na pasek LED. -Wymiana listy podświetlającej rejestrację - ZROBIONE Plany : -Dołożenie zewnętrznego S-line. -Dołożenie wewnętrznego S-line. -Wnęki lamp w czerń. -Dystans -Koło na lato min.19" -Gwint lub 1BV. -Wydech (ew.dołożenie samych zakończeń). -Może coś wyżej mocy. (Jeśli uda się zebrać informację czy jest sens w tym silniku). Zdjęcia: 21.10.2021 - Pranie wnętrza dodam lepszej jakości foty.: 23.10.2021 - Pomalowałem grill oraz alu w czarny połysk : Edytowane 7 Listopada 2021 przez MaTTym Aktualizacja.
MaTTym Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Opublikowano 7 Listopada 2021 Korzystając z pogody postanowiłem zająć się listwą podświetlenia tablicy oraz rozwalonym dolotem powietrza Zamówiłem wszystkie potrzebne graty i czekałem na odrobinę pogody żeby się za to zabrać. Przy okazji wymieniłem głośnik w bagażniku bo w starym była urwana membrana. Kolorowo nie może nic być wyskakiwał mi błąd spalonej żarówki w lapie z tyłu od kierunkowskazu i stopu wyjąłem lampę i wsadziłem nowe żarówki i dalej nie świeci nic. Szybkie przejrzenie sytuacji i się okazało że uwalona jest kostka która wchodzi do lampy zamówiłem nową. Gdyby dalej nie świeciło to będzie wymiana całej lampy.Przy okazji wrzuciłem nowe ramki pod rejki zrobię auto to i wpadną klubowe. Wymiana listwy zajęła mi ok 20 minut łapcie foty 06.11.2021 - Wymiana listwy podświetlenia tablicy 06.11.2021 - Wymiana dolotu powietrza 06.11.2021 - Wymiana głośnika w bagażniku 06.11.2021 - Nowe ramki rejestracji.
qruku Opublikowano 7 Listopada 2021 Opublikowano 7 Listopada 2021 Powodzenia w odszczurzaniu bo jakaś mocno umęczona życiem ta b7 Czy ja dobrze widzę że jedną felgę malowałeś na samochodzie ?? 1
MaTTym Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Opublikowano 7 Listopada 2021 Godzinę temu, qruku napisał: Powodzenia w odszczurzaniu bo jakaś mocno umęczona życiem ta b7 Czy ja dobrze widzę że jedną felgę malowałeś na samochodzie ?? Nie dziękuje Kupiona od firmy typy jeździły Gdybyś ją zobaczył jak ja kupiłem to sam się zastanawiałem czy dobrze zrobiłem Ale chciałem B7 w której zrobię wszystko po swojemu. Ewidentnie widać że nikt o nią nie dbał. Teraz zaliczy lakiernika to już ciut inaczej będzie Tak jeden alus był malowany na aucie ale i tak wyszła lipa bo były niedociągnięcia więc finalnie została zdjęta.
MaTTym Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) Foty o których mówiłem że wstawię jak będzie cieplej. Na pierwszym foto ostateczna wersja lakiernicza. Lakier odnowiony i wypolerowany. Grill rzucony plastidipem ale coś delikatnie nie poszło tak jak trzeba bo z emblematu zaczęła schodzić. Zostało dołożyć dokładkę cupry,założyć kapcie i zejść niżej ale nie mam wlepy pod kanapa i czy ktoś jest w stanie z vinu rozszyfrować co do zawieszenia ?? ? Edytowane 27 Kwietnia 2022 przez MaTTym
afroo. Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Tego się oglądać nie da. Każde zdjęcie w inną stronę. W dniu 27.04.2022 o 09:52, MaTTym napisał: zejść niżej ale nie mam wlepy pod kanapa i czy ktoś jest w stanie z vinu rozszyfrować co do zawieszenia ?? ? Jak chcesz jakiś Pro Kit zakładać, czy inne tego typu to wystarczą Ci naciski na osie z tabliczki w komorze silnika.
MaTTym Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 W dniu 28.04.2022 o 10:09, afroo. napisał: Tego się oglądać nie da. Każde zdjęcie w inną stronę. Jak chcesz jakiś Pro Kit zakładać, czy inne tego typu to wystarczą Ci naciski na osie z tabliczki w komorze silnika. Zdjęcia są robione pod kątem w celu wstawienia na IG. Lepiej to wygląda. Ale może dzisiaj zrobię jakieś nowe foty to wrzucę ? Myślałem wrzucić 1bv od B6 2.4. Kolega ma z felgą 18" i siedzi bardzo nisko. Ale czy uzyskam chociaż podobny efekt ? W planie są 19" i 1bv ew. jakiś dobry komfortowy w miarę gwint. ? Jako że jest to 2.5 w klekocie. Da się uzyskać chociaż troszkę lepsze brzmienie/pomruk wydechów bez ingerencji w wydech ? Kolejna sprawa to chip jest szansa na uzyskanie dużo lepszego dołu ? Każdy wie że 2.5 zbiera się mulowato z dołu a zaś ma górę dobra chciał bym to wyrównać. ? Dzięki wszystkim za pomoc ?
Rekomendowane odpowiedzi