Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest kat ?

turbo sie troszke pozno budzi ..

male niedoladowanie w calym zakresie

tam jest pompa 11 mm ?

dawka na wolnych [mozna by zwiekszyc :kox:]

termostat [obserwowac]

Opublikowano

jest kat ?

turbo sie troszke pozno budzi ..

male niedoladowanie w calym zakresie

tam jest pompa 11 mm ?

dawka na wolnych [mozna by zwiekszyc :kox:]

termostat [obserwowac]

Dzięki Spanky

Nie ma już kata (wywalony niestety po wizycie u Witka :confused4:)

Pompa standard - 10 :confused4:

Niedoładowanie może być czym spowodowane?? może trubinka się kończyć? :mysli: (bo czeka BRD :evil:)

Jak zwiększyć dawkę? VAG? :mysli:

Termostat już kupiony - czeka na wymianę :decayed:

a jak LMM? (przed wizytą u Witka niedomagał, a mam też ori nowy i nie wiem czy zakladać :rolleyes:)

Opublikowano

Przepływomierz jest OK.

Opublikowano

co do pompy to tak pytam z ciekawosci :wink4:

co do turbo .. hmmm :mysli: moze jakas nieszczelnosc minimalna jest a moze masz za lekka noge ... :wink4:

dawke vag'iem ... [moze sie poprawic doł obrotów]

lmm jest ok ...

Opublikowano

co do pompy to tak pytam z ciekawosci :wink4:

co do turbo .. hmmm :mysli: moze jakas nieszczelnosc minimalna jest a moze masz za lekka noge ... :wink4:

dawke vag'iem ... [moze sie poprawic doł obrotów]

lmm jest ok ...

Nogę to mam nie za lekką na pewno :gwizdanie:

Znalazłem coś takiego http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_dlaczego_taka_mala_dawka_jak_ja_zmienic-t30657.0.html ale nie bardzo to do mnie trafia :confused4: Nie ma gdzieś dokładniejszego opisu?

Spanky a czy niedoładowanie może mieć źródło w tym, że Witek zrobił program, a dopiero potem wywaliłem katalizator, EGR, zamontowałem kolektor ssący od AWX :mysli: (Witek wspominał coś, że jak wywalę katalizator to mogę trochę podnieść dawkę VAGiem)

no i co z tym LMMem :blink:, świrował przed programem a teraz nagle jest :good::mysli:. Co się stanie jak założę nówkę??

Opublikowano

opis zmiany dawki i nie tylko :

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t23496.0.html;highlight=dawka

co do turbo ... zwieksz dawke zobaczymy co sie bedzie dzialo ... poza tym sprawdz dolot na nieszczelnosc ..

co do lmm to sie tylko cieszyc ... a co do nowego niech dalej lezakuje w pudelku ... :wink4:

Opublikowano

opis zmiany dawki i nie tylko :

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t23496.0.html;highlight=dawka

co do turbo ... zwieksz dawke zobaczymy co sie bedzie dzialo ... poza tym sprawdz dolot na nieszczelnosc ..

Dzięki wielkie :hi:

co do lmm to sie tylko cieszyc ... a co do nowego niech dalej lezakuje w pudelku ... :wink4:

w cuda nie wierzę :polew: :polew: ale zostawie. Jak będę sie wybierał do Witka z BRD to wymienię razem z filtrem :decayed:[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2009, 19:10_________________________________________________

Mam jeszcze pytanko, w których grupach można zdiagnozować stan układu wtryskowego (czy można zweryfikować czy pompa daje sobie radę :mysli:)? Jeżeli jest w logach na górze to mógłby ktoś zerknąć :cool1: