Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Miska olejowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problemik z autkiem, otóż zaczęła mi się pocić miska, konkretnie kapie kilka kropel :shocked: / ubytek na bagnecie to około 3mm w okresie niecałego miesiąca :wallbash: /. jak zostało stwierdzone sączy się spod miski olejowej, więc stwierdziłem że włoże nową uszczelkę przy wymianie oleju, i na allegro stwierdziłem dwa rodzaje uszczelek, pierwszy to sama guma w kształcie rantu miski a druga to taka z blachą w środku. którą wybrać do mojego wehikułu ?? i od czego jest ta śmiesznie wyprofilowana blacha ?? :kox:

za wszelką pomoc odgórnie :notworthy:

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego poszukaj troszke na forum, ale z tego co sie orientuje, to zeby wymienic uszczelke pod miska to trzeba pol auta rozebrac (silnik w gore, albo zawieszeie w dol) :gwizdanie: chyba, ze byles na to nastawiony :good:

Opublikowano

to się rozbierze, jak miałem kiedyś polonka i dolewałem co parę chwil olej to oki, ale w :audi: to już nieprzystoi. Chodzi mi tylko o ta uszczelkę którą powinienem kupić i do czego jest ta blaszka /opcjonalnie pytam/ :wtf:

Opublikowano

Witam

Masz uszczelke gumowa przy wymianie jest duzo roboty po wyciagnieciu miski umyja ja dobrze i sprwadz czy niema odksztalcen i czy rant ktory sie styka z gma nie jest pokzywiony bo wymienisz usczelke i dalej bedzie sie pocilo najlepiej po umyciu misy posmarowac rant przerobionym olejem i przylozyc cos rownego np kawalek szkla ktory bedzie zakrywal zala mise jesli olej sie odcisnie na szkle idealnie to wymienial sama uszczelke a jak nie to wyminiaj mise bo bedziesz mial podwojna robote tak jak ja mialem :tongue4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...