Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie można otworzyć klapy bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w tytule w moim Audi A4 B6 (Sedan, ALT 2.0, 2002r.) nie mogę otworzyć klapy bagażnika. Centralny zamek działa - drzwi się otwierają, tylko z klapą jest problem (zamek po wciśnięciu przycisku otwarcia w ogóle nie reaguje). Nie mam możliwości otwarcia klapy za pomocą kluczyka, ponieważ zamek jest uszkodzony i po włożeniu kluczyka ani drgnie (nie rusza się w lewo ani w prawo), było tak od początku, jednak centralny zamek działał bez najmniejszych problemów. Z pilota (środkowy przycisk na pilocie) również nie da się otworzyć klapy. Zero jakiejkolwiek reakcji, stukania, choćby lekkiego ruszenia zamka - kompletna cisza. Czytałem na innych forach o możliwym awaryjnym otwarciu klapy za pomocą linki schowanej za trójkątem ostrzegawczym, jednak w moim przypadku nie dostanę się do bagażnika od strony siedzeń, ponieważ nie składają się w tym modelu (za fotelami jest blacha). Straciłem całkowicie pomysły, jak otworzyć bagażnik, zanim jednak przejdę do jakiś skrajnych metod, chciałem się dopytać, czy jest jakaś metoda na otwarcie klapy (nieinwazyjna lub bardzo mało inwazyjna). To mój pierwszy temat dlatego proszę o wyrozumiałość, mam nadzieję, że umieściłem go w odpowiednim dziale. Na ten moment nie mam dostępu choćby do koła zapasowego, dlatego będę wdzięczny za każdą pomoc, za co z góry dziękuję.

Pozdrawiam.