ZjemTwojChlebek Opublikowano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Witam moja fura to a4b6 1.6 sama benzyna zakładam temat bo potrzebuje porady jak uporać się z problemem A dokładnie mam dziwne tyrkotanie w silniku podczas jazdy w momencie kiedy dodaje gazu doszedłem już że coś jest prawdopodobnie z gruszko ponieważ w momencie gdy dołączę przewod podciśnienie od gruchy tyrkotania nie ma ,zdjolem klapka pod którą jest ciegno od gruszki i jest całe nie połamane w momencie jak dodaje gazu ciegno pracuje według mnie ok szybko i całym zakresie ,metodą ssania podpielem pod gruche przewod i zassalem ,cisnienie trzyma bo ciegno nie spada tylko stoi w miejscu w momencie zassania ,przewody ciśnieniowe wymieniłem nie wiem za co się jeszcze wziąść żeby to ogarnąć proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr 1976 Opublikowano 16 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Witam U mnie przyczyną terkotania słyszalnego szczególnie przy przyspieszeniu były wyrobione ośki klap wirowych ,mechanik dał ponoć jakieś uszczelki i zniwelował luzy od tamtej pory cisza już kilka lat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi