Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] Pęknięta osłona drążka - wyciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Czy wymiana osłony drążka kierowniczego wiąże sie z ustawianiem zbieżności i czy sam sobie z wymianą poradzę mając kanał w garażu ?

Właśnie- wyciekło troszeczkę płynu z rozdartej osłony- co to oznacza?

Opublikowano

Z wymianą sobie poradzisz :>.. Ale zbieżność przydało by się sprawdzić :decayed:[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2009, 17:23_________________________________________________

Z wymianą sobie poradzisz :>.. Ale zbieżność przydało by się sprawdzić :decayed:

A o co chodzi z tym wyciekiem? :mysli:

Opublikowano

Cieknie magiel :confused4:.. Czeka Cię regeneracja. Ta manszeta to tylko osłona przed brudem a nie uszczelniacz. Pod nią powinno być sucho :decayed:

Opublikowano

Ojej, nie dobrze,na dolewkę stosowałem czerwony płyn- to na pewno dlatego. Jadę na oględziny dzisiaj do mechanika - mam jeszcze małą nadzieje, że może gdzieś na jakimś przewodzie jest wyciek:confused4:...

Byłem u mechanika - magiel puszcza. :confused4:

Proszę podpowiedzcie mi jak wymontować maglownicę, albo w ogule co teraz zrobić..

Opublikowano

W tym silniku jest dużo gimanstyki, ale da się bez ściągania skrzyni biegów. Magiel jest przymocowany na trzy śruby. Jedna jest pod serwem hamulcowym, druga pod akumulatorem, a trzecia - no właśnie - ją powinno odkręcać od spodu ale nie da rady. Potrzeba dużo gimnastyki - da się dojść od prawej strony - przy ściagnietym kole wyjętym amortyzatorze oraz odkręconej plastikowej osłonie należy tak manewrować ręką aby do niej dotrzeć. Cięzko to opisać bez zdjęć - popatrz - w zrób to sam jest gdzieś temat ze zdjęciami, ale tam jest silnik rzędowy, a my mamy Vkę. Ja robiłem to sam. Jest łatwo tylko z tą jedną śrubą którą powinno odkręcać się od spodu jest dużo zachodu - ale da się - jak pisałem wcześniej tylko dużo gimnastyki CIĘ czeka. Odręcić jest raczej łatwo - gorzej z zakręceniem, ale mam na to patent - od środka samochodu jest guma uszczalniająca magiel do przegrody - wyćiagasz ją i prosisz kolege o pomoc. TY manewrujesz kluczem a kolega przy pomocy długich i ciękich szczypiec pomaga TOBIE trafić na śrubę.

Dodam tylko że wszyscy mechanicy chcieli mi skrzynie wyciągać, a obeszło się bez wyciągania.

.

Poszukaj zmiany magla w zrób to sam.. Jak będziesz miał jakieś pytania to wal śmiało. Chętnie pomogę

Opublikowano

Dziękuję za informacje , jestem teraz w trakcie szukania zregenerowanej maglownicy, kiedy tylko będę juz ją miał zabieram sie do pracy ( do wymiany magla ). Szczerze powiem,że traktuję to jak nie lada wyzwanie bo jestem przecież amatorem i do tej pory radziłem sobie z wymianą przegubów, wachaczy itd.

Będe informował o przebiegu prac :mysli:

Pozdrawiam.