Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzypienie sprzęgła, pedał w podłodze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od jakiegoś czasu słychać było skrzypienie w okolicy pedału sprzęgła podczas puszczania pedału, kilka dni temu skrzypienie zaczęło występować również podczas wciskania jak i puszczania pedału. We wtorek miałem też sytuację, gdy jadąc prosto chciałem zmienić bieg, wcisnąłem sprzęgło, a ono zostało już w podłodze. Zepchnąłem auto na pobocze, sprawdziłem stan płynu hamulcowego, nic nie ubyło, wycieków brak - odciągnąłem ręką pedał sprzęgła i pojechałem dalej. Od wtorku oprócz skrzypienia usterka się nie pojawiła, ale trochę mnie to niepokoi. Korzystając z wolnego niedzielnego wieczoru zacząłem dzisiaj czytać o tej awarii i z tego, co się dowiedziałem to prawdopodobnie pompa sprzęgła zaczęła sygnalizować o wymianie lub wysprzęglik. Czy ktoś z was się już z tym spotkał? Pompę sprzęgła z tego co widziałem na youtubie da się wymienić bez wizyty w warsztacie. Wymiana co prawda upierdliwa, ale myślę, że w kilka godzin bym to w weekend ogarnął. A jeżeli to wysprzęglik to trzeba wtedy zrzucać skrzynie? A może to coś innego, jak myślicie? Pozdrawiam :) 

Edytowane przez Siumkaj

Opublikowano

Wysprxeglik swoją drogą, ale tutaj masz już końcówkę sprzęgła.

Kiedy wymieniałeś tam plyn ?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Dev napisał:

Wysprxeglik swoją drogą, ale tutaj masz już końcówkę sprzęgła.

Kiedy wymieniałeś tam plyn ?

Auto mam równo rok. Kupiłem z przebiegiem 163tyś, obecnie jest ponad 178tyś. Płynu hamulcowego nie wymieniałem, nie mam też informacji kiedy i czy w ogóle był wymieniany u pierwszego właściciela.

Edytowane przez Siumkaj

Opublikowano
  • Autor

Będę na dniach odstawiał do mechanika by wymienić pompkę sprzęgła to odrazu powiem, żeby wymienili płyn hamulcowy. Jaki polecacie? I ile wchodzi? Pozdrawiam.