Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z zasilaniem gniazd zapalniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z zanikającym napięciem w samochodzie. Mianowicie jakiś czas temu zauważyłem że nie działa mi podgrzewanie lusterka pasażera, następnie że w żadnym gnieździe zapalniczki nie ma napięcia, więc sprawdziłem bezpieczniki i okazało się że jeden jest spalony. Przy próbie wymiany nowy bezpiecznik od razu robił zwarcie i sie przepalał. Nie przejąłem się tym, wyciągnęłam bezpiecznik i tak temat zostawilem. Niedawno przestało mi działać podgrzewanie lusterka kierowcy ? 

Zaczynam się martwić..... Proszę o poradę co mam teraz z tym zrobić, z góry dzięki ?

Opublikowano

Wykonaj pełnyxautoscan i go tu wrzuć.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Screenshot_20220507_053955.jpg

Screenshot_20220507_053918.jpg

Screenshot_20220507_053833.jpg

Screenshot_20220507_053738.jpg

Screenshot_20220507_053903.jpg

Opublikowano

Bezpiecznik w skrzynce pod podstopnicą. Musisz znaleźć przyczynę dlaczego gniazda zapalniczki powodują zwarcie. Masz w nich podpięte jakieś urządzenia?

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 6.03.2022 o 22:05, Muskel1 napisał(a):

Witam . Podpinam się pod temat, mam A4 B9 2.0 TFSI 190 KM, zakupiłem nie sprawdzając wczesniej gniazd zapalniczek ( kto to robi przy zakupie???) Dopiero przy próbie podpięcia kamerki okazało się że na żadnym gniazdku 12V i zapalniczek nie mam prądu. Dzięki temu w/w opisowi znalazłem miejsce bezpieczników gdzie o miejsce wyżej tj.7 od dołu byla spalona 20A. Wyżej i niżej też są 20 ale z białym napisem 20 jakby orginalne. Ta 20 wyglądała trochę inaczej bez bialego napisu więc zakładam że była już wymieniana. Ale zadowolony poszukałem nowego bezpieczika i wymieniłem....odrazu go spaliło. Nic nie jest podpięte na żadnym gniazdku 12V ani na zapalniczkach. Proszę o sugestie i pomoc. Nie wiem od czego zacząć czy od elektryka czy od mechanika podpiąć na komputer i zobaczyć czy są jakieś błędy. Proszę o pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich mam ten sam problem mam pełne zwarcie na przewodach do zapalniczek ma ktoś może schemat jak krok po kroku zdemontować tunel i dostać się pod deskę rozdzielczą znajomy ma kolegę który pracuje w ASO i mówił że może to być problem związany z akcją serwisową możliwe że źle poskładali i gdzieś jest zwarcie ale dziwne że nie tylko u mnie ? może ktoś już rozwiązał problem

Opublikowano

Dzięki