Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Listwy drzwiowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów z forum , mam problem mianowićie muszę nakleić środkowe listwy  na dzwi i mam dylemat bo chce kupić dwustronną  taśme, chce firmy 3M  bo wydaje mi się że ta firma robi dobre taśmy , szukałem  w nećie i powiem wam że nie wiem co kupić bo jest tyle różnych modeli tej taśmy ze się głubie  więc stąd moja prośba do was o pomoc 

Opublikowano
36 minut temu, Miłośnik napisał:

Witam kolegów z forum , mam problem mianowićie muszę nakleić środkowe listwy  na dzwi i mam dylemat bo chce kupić dwustronną  taśme, chce firmy 3M  bo wydaje mi się że ta firma robi dobre taśmy , szukałem  w nećie i powiem wam że nie wiem co kupić bo jest tyle różnych modeli tej taśmy ze się głubie  więc stąd moja prośba do was o pomoc 

Ja na taką kleiłem ,tylko nie pamiętam szerokości 6mm czy 9mm ,grubość 1,1mm,trzyma już kilka lat

ALLEGRO.PL

Opublikowano
  • Autor

Nie mierzyłem jeszcze ale wydaje mi się na oko że   raczej 9 mm szerokości  muśi być , kupowałeś  tak jak w aukcji 33 metry ? 

Opublikowano

Też mi się wydaje że 9mm,kupowałem różne długości i szerokości, do kilku aut były mi potrzebne,link podrzuciłem przykładowy,ale są inne długości,nie ma sensu brać za dużo jak niepotrzebne ,to co zostanie trzymaj zamknięte w foli,żeby nie wietrzały 

Opublikowano
  • Autor

Piszesz ze link podrzuciłeś przykładowy więc czy jesteś pewien że to na 100%  napewno jest to ten model taśmy ?  Pytam ponieważ jest ich kilka więc o pomyłkę nie trudno , wiem że można kupić np 3 lub 5m ale to nie jest już to samo ponieważ z tego co wiem to te taśmy mają przesuszony klej ponieważ jest przewijana z dużej szpuli na mniejszą np 3 lub 5 m, szukałem w nećie  info na temat   po ile metrów taśmy jest nawijane na Lini produkcyjnej w firmie 3M lecz niestety nic nie mogę znaleść  :glupek2:

Opublikowano

Tak dokładnie taką samą brałem ,co do kleju różne długości miałem i we wszystkich klej był ok

Opublikowano

Dokładnie od tego sprzedawcy

ALLEGRO.PL

Opublikowano
  • Autor

Greg2505 tak na margineśie to dzięki za zainteresowanie się tematem

Opublikowano
  • Autor

Też patrzałem na tą aukcje, poczytałem komentarze  które są w aukcji i zapaliła mi się żółte światło  

Opublikowano
  • Autor

Koledzy czy ktoś jeszcze podzieli się cennymi doświadczeniami , nie chce kupować żadnych taśm typu Tessa, bool , app itp  chce raz wyczyścic nakleić i zapomnieć 

Opublikowano

Każdy poleci ci 3m ,wiele osób tu na forum przyklejało lotki i nikt nie narzekał,także kupuj ,nie będziesz żałował,przed przyklejeniem dobrze odtłuszczasz , nagrzewasz blachę drzwi,po przyklejeniu możesz jeszcze listwę podgrzać 

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki za  cenne wskazówki 

Opublikowano

3M to klasa sama w sobie ale Tessa też specjalizuje się w taśmach i niczym nie ustępuje 3M.

Opublikowano

Witam, panowie jest sprawa  tzn wybrałem już taśme do listew,  dla potomnych będzie to rasma 3M  PT 1100 dedykowana do listew samochodowych , lecz dałem ciała bo zapomniałem zmierzyć jaka jest oryginalnie szerokość tej taśmy na listwach a listwy już u lakiernika więc stąd moja prośba  do tych którzy są w temacie , na oko wydaje mi się że miała coś ok 9 mm szer ale nie chce zgadywać , przy zakupie lepiej mieć sprawdzone informacje 

Opublikowano

Ktoś poratuje ?  Temat pilny 

Opublikowano

Dopisze ze auto to audi a4 b6 , a listwy to te środkowe na drzwiach  te co są w kolorze nadwozia 

Opublikowano
Godzinę temu, Dbaluch napisał:

Dopisze ze auto to audi a4 b6 , a listwy to te środkowe na drzwiach  te co są w kolorze nadwozia 

9mm i 6mm

16485689969855473269337391249504.jpg

16485690376496550809079417578352.jpg

Opublikowano
56 minut temu, greg2505 napisał:

9mm i 6mm

16485689969855473269337391249504.jpg

16485690376496550809079417578352.jpg

Kurcze to są  stosowane 2 szerokości taśm dobrze to rozumiem ? Bo w   błąd pomiarowy  to nie uwierzę, kto jak kto ale nie ty kolego 

Opublikowano

Tak ,na górze listwy 9mm,na dole 6mm,na foto masz listwę z przednich drzwi od b6

Opublikowano

Kurcze to muszę kupić dwie szerokości , na tylnych jest pewnie tak samo co nie ?