Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Olej w przewodzie IC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! mam pytanie niedawno zmieniłem :audi:1.6 na :audi:1.9TDI i mam problem,mianowicie w przewodzie(róże) plastikowej idącej od silnika do intelqlera zauważyłem olej moje pytanie? czy tak ma być,a przy okazji mam jeszzce jedno pytanie przy silniku słychać takie nieruwnonierne chrobotanie,bżęczenie nie mam pojęcia co to morze być proszę o pomoc ;( i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

witam! mam pytanie niedawno zmieniłem :audi:1.6 na :audi:1.9TDI i mam problem,mianowicie w przewodzie(róże) plastikowej idącej od silnika do intelqlera zauważyłem olej moje pytanie? czy tak ma być,a przy okazji mam jeszzce jedno pytanie przy silniku słychać takie nieruwnonierne chrobotanie,bżęczenie nie mam pojęcia co to morze być proszę o pomoc ;( i pozdrawiam :hi:

zawsze sie znajduja w tej rurze opary oleju :cool1:....a chrobotanie musisz najpierw sam zlokalizowac bo u nas nie ma wróżek :cool1:

Opublikowano

Kolego chrobotać to ci może dużo rzeczy , od jakiejś podkładki po koło dwu masowe , jak wciskasz sprzęgło to nadal tak samo to słychać ? Określ mniej więcej z jakich okolic dochodzi ten dźwięk.

Opublikowano
od jakiejś podkładki po koło dwu masowe

od podkładki owszem ale nie po koło dwumasowe bo jego w tym silniku nie ma :naughty:

Opublikowano

olej w dolocie w dieslu zawsze bedzie i tym sie nie martw

Opublikowano

te odgłosy słychać z prawej strony silnika patrząc od przodu auta,a dziś żeby tego było mało zauważyłem pęknięty łącznik gumowy co łączy kolektor ssący z plastikową rurą i nigdzie nie mogę tego dostać :wallbash:i do tego wszystkiego to mi się chyba sprzęgło sypie,bo jak wcisnę to słychać dzwonienie ;([br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 20:56_________________________________________________a tak przy okazji czy w tym silniku jest dwumas :mysli:

Opublikowano

od jakiejś podkładki po koło dwu masowe

od podkładki owszem ale nie po koło dwumasowe bo jego w tym silniku nie ma :naughty:

w AHU mogło być już montowane koło pasowe. Nie ma go w 100% w 1Z. Mirasx, podaj numer nadwozia. Dwumas był montowany powyżej numeru 200 000.

Opublikowano

nr.-...........058555[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 22:04_________________________________________________mam jeszcze jeden problem jak przekręcam stacyjkę chwilę odczekam to słychać 3sygnały a jak odpalę to przez jakieś 5sek.świeci się lampka od oleju ;(

Opublikowano

od podkładki owszem ale nie po koło dwumasowe bo jego w tym silniku nie ma :naughty

Zagalopowałem sie troszeczkę :decayed: to był tylko taki przykład wachlarza możliwości . Ale dobrze wiedziec że ja nie mam dwumasa w moim 1 Z. :)