Jump to content
IGNORED

Pytanie o kierunkowskazy

Recommended Posts

Posted

Z przodu posiadam bi-ksenon,postojowe ledy a kierunki zwykłe żarówki i pytanie czy to normalne że w czasie jak włączę kierunek obojętnie który to w rytm kierunku co drugie mignięcie żółtego mignie ledowy postój? czyli tak jak kierunek zgaśnie i włączy się,to normalne?

Dopiszę że takiego go kupiłem fajnie to wygląda ale czy jest ok??

Posted

Przepraszam proszę o przeniesienie do działu oświetlenie.

Posted

Nie pamiętam czy w xenonach jest tak samo jak w led lub led matrix, ale w tych obu jak włączysz kierunkowskaz, to górny pasek led  światła do jazdy dziennej zostaje deaktywowany a dolny ściemnia się o 50% i świeci razem z kierunkiem. Po wyłączeniu kierunku oba paski led światła do jazdy dziennej świecą z mocą 100%. Czy u Ciebie led do jazdy dziennej całkiem gaśnie w czasie uruchomienia kierunkowskazu? Wydaje mi się, że powinien się tylko ściemnić o 50% ale nie pamiętam dokładnie.

Posted

postój gaśnie na 100 procent tylko dziwne ale po  drugim mignięciu kierunku ,może to kwestia adaptacji USA ???

Posted

Wstaw filmek jak to wygląda. Od początku napierw atywuj same światła do jazdy dziennej (powinny świecić już przy zapłonie), następnie uruchom kierunkowskaż na kilka sek. i deaktywuj go. 

Posted

Jest to tak jak w innych autach że ledy do jazdy dziennej wyłączają się a zamiast nich miga kierunek ,to samo jest u mnie tyle ze nie jest to ten sam led co postój.

Niedługo dam filmik.