Patryk_audi Posted May 2, 2022 Posted May 2, 2022 Cześć ma pytanie jak wszystkie koła jak podnosze na lewarku wyraznie słychać tarcie to znaczy, że tarcze już do wymiany? Nie ma jakiś rantów na tarczach, klocki ostatnio zmieniane, tłoczki w porządku
dekiel 13 Posted May 2, 2022 Posted May 2, 2022 Każda tarcza ma swoją minimalną grubość , jeżeli została osiągnięta lub jest poniżej niej tarcza jest do wymiany. Tarcie klocków raczej nie powinno występować.
Patryk_audi Posted May 2, 2022 Author Posted May 2, 2022 a orientujesz się jaka cena za wymiane tarcz przód+tył. Mógłbym zrobić to sam ale jarzmo jest tak mocno skręcone, że nie wiem jakbym miał je odkręcić
pelonek1 Posted May 2, 2022 Posted May 2, 2022 7 minut temu, Patryk_audi napisał: Mógłbym zrobić to sam ale jarzmo jest tak mocno skręcone, że nie wiem jakbym miał je odkręcić Dobra nasadka i porządna przedłużka i musi pójść, nie ma innej opcji.
pelonek1 Posted May 2, 2022 Posted May 2, 2022 (edited) 15 minut temu, Patryk_audi napisał: a próbować wcześniej podgrzewać te śruby? Po co? Fakt naprawiam tylko swoje auta ale nigdy nie miałem problemów z odkręceniem jarzma. Dobra nasadka, tylko dobra, nie z plasteliny oraz nie ciągnąć pod kątem żeby nie obmielić łba śruby i musi pójść. Edited May 2, 2022 by pelonek1
Wandej Posted May 3, 2022 Posted May 3, 2022 Z tyłem nie jest tak łatwo. Ciężko podejść z kluczem a śruby na imbus też nie ułatwiają odkręcenia Zawsze można je obciąć i kupić nówki z ASO. Około 50zł za kpl
Recommended Posts