ryzy87 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Szukałem, szukałem ale nic podobnego nie znalazłem Mam bardzo słaby nawiew ze wszystkich kratek, jak włączę klimatyzacje nic sie nie zmienia, z zamkniętym obiegiem jest tak samo jak z otwartym Silnik działa jak trzeba, gdy go wyciągnę dmucha tak jak powinien :hi: :hi:
majkel_majki Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Wymień filtr kabinowy, wygląda na to że jest zasyfiony i blokuje przepływ powietrza.
alex3p Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dokładnie, miałem to samo, po wymianie filtra śmiga
ryzy87 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2009 a czy gdy zamykam obieg to wtedy idzie tez powietrze przez filtr ?
majkel_majki Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nie idzie. A czy wyjąłeś dla próby filtr przeciwpyłkowy aby sprawdzić jak nawiew zachowa się bez niego ?
musti Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Przyłączę się do tematu mianowicie orientuje się ktoś ile taka wymiana filtra kosztuje?
ryzy87 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Filtr groszowe sprawy wydaje mi sie ze nie więcej niż 30 zł a co do tego to sprawdzałem i powietrze zasysa zdrowo ale ledwo co idzie z nawiewu =( [br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 22:20_________________________________________________kupiłem nowy filtr polepszyło się ale niewiele =( gdzie mogę jeszcze szukać przyczyny?
majkel_majki Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Sprawdzałeś czy są jakieś błędy w sterowniku klimatronika? Zakładam że masz tronik nie ręczną
majkel_majki Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Może masz gdzieś przytkane kanały wentylacyjne, albo ten wentylator nie kręci tak jak powinien
ryzy87 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 a jak sprwadzic albo przeczyscic te kanały?? wentylator pracuje jak trzeba bo go wyciagalem i sprawdzalem [br]Dopisany: 24 Kwiecień 2009, 16:32_________________________________________________I Po Problemie:) podlaczyłem 2 wentylator i o dziwo miałem nawiew jak należy... dało mi to do myślenie i rozebrałem swój, okazało się że ktoś wymieniał szczotki w nim wczesniej i źle podpiął bieguny i wentylator krecił się w zła strone Dzieki wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi