Jump to content
IGNORED

[B5 ADP] Słaby nawiew - problem rozwiązany

Recommended Posts

Posted

Szukałem, szukałem ale nic podobnego nie znalazłem

Mam bardzo słaby nawiew ze wszystkich kratek, jak włączę klimatyzacje nic sie nie zmienia, z zamkniętym obiegiem jest tak samo jak z otwartym

Silnik działa jak trzeba, gdy go wyciągnę dmucha tak jak powinien

:hi: :hi: :hi: :hi:

Posted

Wymień filtr kabinowy, wygląda na to że jest zasyfiony i blokuje przepływ powietrza.

Posted

Dokładnie, miałem to samo, po wymianie filtra śmiga :good:

Posted

Nie idzie. A czy wyjąłeś dla próby filtr przeciwpyłkowy aby sprawdzić jak nawiew zachowa się bez niego :mysli: ?

Posted

Przyłączę się do tematu mianowicie orientuje się ktoś ile taka wymiana filtra kosztuje?

Posted

Filtr groszowe sprawy wydaje mi sie ze nie więcej niż 30 zł a co do tego to sprawdzałem i powietrze zasysa zdrowo ale ledwo co idzie z nawiewu =( [br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 22:20_________________________________________________kupiłem nowy filtr polepszyło się ale niewiele =( gdzie mogę jeszcze szukać przyczyny?

Posted

Sprawdzałeś czy są jakieś błędy w sterowniku klimatronika? Zakładam że masz tronik nie ręczną

Posted

Może masz gdzieś przytkane kanały wentylacyjne, albo ten wentylator nie kręci tak jak powinien :mysli:

Posted

a jak sprwadzic albo przeczyscic te kanały?? wentylator pracuje jak trzeba bo go wyciagalem i sprawdzalem [br]Dopisany: 24 Kwiecień 2009, 16:32_________________________________________________I Po Problemie:) podlaczyłem 2 wentylator i o dziwo miałem nawiew jak należy... dało mi to do myślenie i rozebrałem swój, okazało się że ktoś wymieniał szczotki w nim wczesniej i źle podpiął bieguny i wentylator krecił się w zła strone :)

Dzieki wszystkim za pomoc :hi: