Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Obniżenie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam zamiar obnizyc bryke ale zabardzo niewiem jak sie za to zabrac,wiem ze prosciej byloby u mechaniora,ale niema to jak samemu.

i o ile mozna w dol przy 225/50r17 teraz jest orginalne

STA52135.jpg

Opublikowano

ja na moim miejscu bym zostawił tak jak jest drogi w polsce są jakie są czyli do kitu dziura na dziurze a zawieszenie jest dość kosztowne więc może zostaw tak jak jest można by ewentualnie ładne alusy założyć ewentualnie jakieś progi.

Opublikowano
  • Autor

no tylko tyle ze niunie eksploatuje we wloszech a po polsce to moze ze dwa tygodnie w roku.a ladna fela bez obnizenia to niezabardzo widzi mi sie :confused:

Opublikowano

Jak po Włoszech to się zgodze można troche ją obniżyć

Opublikowano

Wymiana sprężyn to najprostrzy zabieg, można wymienić też amorki na gwintowane, ale to już droższa zabawa

Obniżanie w dól ogranicza tylko twoja inwencja i asfalt :wink:

Opublikowano

A powiedzcie jak to jest z tymi sprężynami czy do 2.5 tdi AFB są inne sprężyny jak do 1.9 tdi bo kurde szperałem po katalogach i wydawało mi się że tak

Opublikowano

trujson,

ja mam teraz u siebie z tylu wrzucone sprezynki od fabrycznego zawieszenia "sport" obizone o ok 25 mm. wlasciwosci sa podobne- nie jest duzo twardszy itd, sa to org. sprezyny audi, zdjete z niemieckiego auta z malym przebiegiem- kupilem z zamyslem zmiany na ori fabryczne standardy, sprzedajacy prawdopodobnie nie wiedzial ze sa od wersji sport, ja chce teraz powrocic do standardu, wiec moge je odstapic o ile jestes zainteresowany. sa od wersji 1.9 tdi, oznaczenie- 2 srebrne kropki i jedna zielona (standard ma 1 srebrna i 1 zielona). aha- zmierz sobie wysokosc od piasty kola do rantu blotnika- u mnie jest teraz ok 36 cm (tylko tyl). pozdro

Opublikowano
  • Autor

sorki ale mysle zalozyc jakies gwintowane,bo jak lece do polski to przydalo by sie wyzej z 5cioma osobami i bagazem.dzieki za twoja propozycje pozdrawiam :wink:

ja z tylu mam jedna zielona i jedna niebieska jak cos to ...

Opublikowano

Obnizenie w dol ograniczja polosie z tylu jesli chodzi o Quattro , wlasnie zapakowalem gwinta i troszke sie zdziwilem , jesli chodzi o tyl . Przod tak posadzilem ze bylo 5 cm przeswitu ale , juz podnioslem troszke bo oslone silnika polamalem :confused: , ale i tam jest pieknie bo krawedzie opon chowaja sie w nadkolach , a powiem szczerze ze nie wel stracilem na komforcie :eek: ( gwint H&R)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obnizenie w dol ograniczja polosie z tylu jesli chodzi o Quattro , wlasnie zapakowalem gwinta i troszke sie zdziwilem , jesli chodzi o tyl . Przod tak posadzilem ze bylo 5 cm przeswitu ale , juz podnioslem troszke bo oslone silnika polamalem :confused: , ale i tam jest pieknie bo krawedzie opon chowaja sie w nadkolach , a powiem szczerze ze nie wel stracilem na komforcie :eek: ( gwint H&R)

A gdzie zakupiłeś ten gwint ?