Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Głośne popychacze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.MAM PYTANIE ODNOSNIE "KLEKOTANIA" W SILNIKU WZESZŁYM TYGODNIU WYMIENIAŁEM POPYCHACZE W MOJEJ A4 1.6 WSZYSTKO BYŁO OKI AŻ TY DZISIAJ NA POSTOJU SŁYSZE DELIKATNE "CYKANIE" PO PRZEJECHANIU PARU KILOMETRÓW WSZYSTKO ZAMILKŁO??????????? :wallbash: O CO TU CHODZI

CZEKAM NA PORADE :mysli: :mysli:

prosze pisać bez capsa

Opublikowano

możliwe,że juz wałek wyrobiony...jaki masz olej zalany?

Opublikowano

Jak usłyszysz to cykanie, to sprawdź, czy to napewno spod pokrywy zaworów, a nie z innego miejsca. Popychacze często stukają na zimnym silniku, jaki masz olej?

Opublikowano
  • Autor

ZALANY NOWYM MOBIL 10 W[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2009, 10:24_________________________________________________dodam jeszcze ze po tej wymianie zrobiłem dopiero ok 130 km

Opublikowano

sprawdź stan oleum... może za niski po wymianie nieraz trzeba dolać... dlatego cykają...

Opublikowano
  • Autor

stan jest oki[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2009, 08:44_________________________________________________słyszałem opinie ze moze papa oleju daje za małe cisnienie czy to moze byc pewna sugestia

Opublikowano

przy rozruchu całkiem mozliwe,bo u mnie tez tak robi czasem.no ale ja mam przejechane ćwierć miliona kilometrów. :rolleyes:

Opublikowano

Jeżeli będzie niskie cisnienie to normalne ze popychadła bedą klepać cały czas swego czasu w fordzie 20i dohc dokręcałem zawór na pompie olejowej lubił się wykręcać i klepały popychacze cały czas ponieważ pompa nie wytwarzała prawidłowego cisnienia. Po długim postoju jak klepnie chwilkę to normalne , czysciłes kanały olejowe jak wymieniałeś popychacze ?

Opublikowano
  • Autor

czy kanały były czyszczone nie wiem bo ja tego nie robiłem tylko mechanik ale mysle ze tak