Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MMI 3G Basic czarny ekran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Panowie po wgraniu spolszczenia z p. chomika ( pośpiech / nie zapoznałem się i nie poczytałem o tym wcześniej ) zablokowało mi MMI 3G Basic jak w tytule - czarny ekran i przyciski funkcyjne wokół gałki zmiany biegów nie działają . Softwareversion jaki był to BNav_EU_P0206_D1. Czy można jakoś przywrócić MMI do poprzedniego stanu bez wysyłania może skryptem lub inaczej ? Mam też VCDS ale z adresem 5F nie można się połączyć . Poczytałem o trybie emergency mode ale nie wiem i chyba nie można wprowadzić w ten tryb wprowadzić gdy już jest czarny ekran i klawisze nie działają . Może się mylę ? Proszę o info i pomoc .

Opublikowano

Uwaliłeś jednostkę, pytanie jak bardzo... Szukaj kogoś kto Ci to postawi, pewnie bez ingerencji w eeprom się nie obejdzie. Chciałeś za free, to teraz będzie drogo. 

Opublikowano
  • Autor

Pytanie ? Czy szukać na Allegro może tutaj ktoś może pomóc i czy eeprom jest lutowany - BGA czy wyjmowany ? Programowałem kiedyś eeprom'y nawet te które kasuje się UV oraz inne pamięci . Poprosiłbym o jakąś fotkę .  Mam dość stary sprzęt i chyba nie dam rady ?

Opublikowano
  • Autor

A to Atmel lutowany  . Niestety musiałbym kupić inny sprzęt . Za dużo zachodu .

Atmel.png

Opublikowano
  • Autor

Bezinwazyjnie , czy przez VCP jak dostanę się przez 5F odczytam / wyedytuję i zapiszę zmodyfikowane dane eepromu ( region , język itd. )

Edytowane przez dativus

Opublikowano

uwaliłeś flash a nie eeprom , naprawie priv

Edytowane przez Deniro

Opublikowano

Naprawie wysyłkowo - www.desauto.pl ,

Opublikowano
  • Autor

Koledzy trochę długo czekałem tutaj aż ktoś zapuka i wysłałem . Mam już naprawione i wgrany język PL oraz mapa Europa 22r. na SD Card slot 1. Problem teraz mam w tym , że biedna ta wersja BNav_EU_K0257_2_D1 . Nie wiem czy jest bardziej rozbudowana wersja ? Nie mogę wejść bo nie ma lub nie widzę np. asystenta kierowcy i w tym np. czujnik deszczu ? Nie mogę też zmienić widoku np. z ikonami ? Może dla tej wersji MMI 3G Basic nie ma tego a auto jest dobrze wyposażone !? Mogli byście odpowiedzieć czy jest możliwość wgrania bogatszej wersji i jakiej ? No i pytanie jw. odnośnie VPC ? 25 lat mam do czynienia z programowaniem różnych rzeczy ...

Opublikowano
6 godzin temu, dativus napisał:

Koledzy trochę długo czekałem tutaj aż ktoś zapuka i wysłałem . Mam już naprawione i wgrany język PL oraz mapa Europa 22r. na SD Card slot 1. Problem teraz mam w tym , że biedna ta wersja BNav_EU_K0257_2_D1 . Nie wiem czy jest bardziej rozbudowana wersja ? Nie mogę wejść bo nie ma lub nie widzę np. asystenta kierowcy i w tym np. czujnik deszczu ? Nie mogę też zmienić widoku np. z ikonami ? Może dla tej wersji MMI 3G Basic nie ma tego a auto jest dobrze wyposażone !? Mogli byście odpowiedzieć czy jest możliwość wgrania bogatszej wersji i jakiej ? No i pytanie jw. odnośnie VPC ? 25 lat mam do czynienia z programowaniem różnych rzeczy ...

Nie bardzo rozumiem na co długo czekałeś. Nad Twoim postem dostałeś dwie oferty naprawy.

Opublikowano
  • Autor

Ponieważ po wysłaniu dostałem od kolegów odpowiedzi więc może inaczej -  ja za wcześnie wysłałem ...

Edytowane przez dativus