Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S tronic a4 b9 serwis olejowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poleci ktoś jakiś uczciwy sprawdzony warsztat, który zrobi serwis olejowy s tronica w a4 b9? Najlepiej okolice Rzeszowa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
WWW.FACEBOOK.COM

Mechanika Samochowa Wymiana opon i wyważanie kół Układy hamulcowe Układy wydechowe Zawieszenia...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 3.07.2022 o 11:03, Cf1000 napisał(a):

Poleci ktoś jakiś uczciwy sprawdzony warsztat, który zrobi serwis olejowy s tronica w a4 b9? Najlepiej okolice Rzeszowa

Podpinam się.  Ktoś ma namiary na sprawdzony warsztat ?? Chodzi o wymianę oleju i filtrów w stronic7.  Z góry dzięki 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie takie tematy to Najlepiej wykonywać w autoryzowanym ASO / po wyjęciu kosza Sprzęgłowego oraz wymianie 3x filtrów, oraz założeniu x2szt  (org na pierwszy montaż dają 1szt - i z czasem potrafi przeciekać) nowych oringów/uszczelek znajdujących się przy "sterowniku mechatroniki" oraz nowej uszczelce miski i zalaniu nowym Olejem - później wypadałoby zrobić kalibrację skrzyni / zmiany biegów oraz ścieżkę diagnostyczną na "zbieżność" !

Okolic Rzeszowa nie znam - za to jak ktoś będzie poszukiwał z Mazowieckiego to:

W warszawie ASO Krotowski, ul. Radzymińska lub autoryzowany przez ASO Audi Krotowski (najbliższy w promieniu 100km) serwis ASO VW Auto-Forum Płock ul. Wyszogrodzka

Edytowane przez Cezar.B

Opublikowano
2 godziny temu, Cezar.B napisał(a):

Panowie takie tematy to Najlepiej wykonywać w autoryzowanym ASO / po wyjęciu kosza Sprzęgłowego oraz wymianie 3x filtrów, oraz założeniu x2szt  (org na pierwszy montaż dają 1szt - i z czasem potrafi przeciekać) nowych oringów/uszczelek znajdujących się przy "sterowniku mechatroniki" oraz nowej uszczelce miski i zalaniu nowym Olejem - później wypadałoby zrobić kalibrację skrzyni / zmiany biegów oraz ścieżkę diagnostyczną na "zbieżność" !

Okolic Rzeszowa nie znam - za to jak ktoś będzie poszukiwał z Mazowieckiego to:

W warszawie ASO Krotowski, ul. Radzymińska lub autoryzowany przez ASO Audi Krotowski (najbliższy w promieniu 100km) serwis ASO VW Auto-Forum Płock ul. Wyszogrodzka

Dziwne, bo w ASO mi powiedzieli żebym się walił, bo filtrów nie wymieniają tylko sam olej w skrzyni. :wallbash:

Opublikowano
8 minut temu, vvalery napisał(a):

Dziwne, bo w ASO mi powiedzieli żebym się walił, bo filtrów nie wymieniają tylko sam olej w skrzyni. :wallbash:

Hahahah :P - podejrzewam, że tak dobrze wykwalifikowani mechanicy tam Właśnie pracują :( - Omijać takich Szerokim Łukiem !

PS.

Oni są przyzwyczajeni do prac Plug&Play - czyli jak się nie Narobić a Zarobić / to są Współprace z potężnymi Flotami Aut z LEASINGU typu Masterleasse lub Arval - gdzie takie Naprawy właśnie tak załatwiają, bo to jest "Szybka Piłka" 1,30h całość - tylko wymiana Oleju (akurat w swojej Pracy współpracuje z tymi Firmami); więc wiem jak działają, i później masz 200tyś km nalotu i "Nie ma w Aucie Mechatroniki"; wtedy NAPRAWA boli kieszeń :( !

PS.

Taka Wymiana PRO z demontażem wózka zawiasu z pod silnika, rozpięcia kosza sprzęgłowego i demontażem 3x Filtrów na stole oraz ponownym tego Zezbrojeniem wykonaniem kalibracji i ewentualnej geometrii Zbieżności -  to jakieś 4,5 do 5,5 roboczo godziny, nom i konkretna Kasiora ;( !

ALE jak auto masz PRIV i zamierzasz dać mu długowieczność (mało awaryjność) - to Robotę 3ba taką wykonać, nie ma drogi na skróty !

Edytowane przez Cezar.B

Opublikowano
Godzinę temu, Cezar.B napisał(a):

Hahahah :P - podejrzewam, że tak dobrze wykwalifikowani mechanicy tam Właśnie pracują :( - Omijać takich Szerokim Łukiem !

PS.

Oni są przyzwyczajeni do prac Plug&Play - czyli jak się nie Narobić a Zarobić / to są Współprace z potężnymi Flotami Aut z LEASINGU typu Masterleasse lub Arval - gdzie takie Naprawy właśnie tak załatwiają, bo to jest "Szybka Piłka" 1,30h całość - tylko wymiana Oleju (akurat w swojej Pracy współpracuje z tymi Firmami); więc wiem jak działają, i później masz 200tyś km nalotu i "Nie ma w Aucie Mechatroniki"; wtedy NAPRAWA boli kieszeń :( !

PS.

Taka Wymiana PRO z demontażem wózka zawiasu z pod silnika, rozpięcia kosza sprzęgłowego i demontażem 3x Filtrów na stole oraz ponownym tego Zezbrojeniem wykonaniem kalibracji i ewentualnej geometrii Zbieżności -  to jakieś 4,5 do 5,5 roboczo godziny, nom i konkretna Kasiora ;( !

ALE jak auto masz PRIV i zamierzasz dać mu długowieczność (mało awaryjność) - to Robotę 3ba taką wykonać, nie ma drogi na skróty !

Wykonam, tylko tyle czasu 4-5h to spędziłem w ASO na zwykłej wyminie oleju w skrzyni, świec i płynu hamulcowego.:facepalm: Teraz się umówię w Carpoint Rzeszów lub VAG Świlcza. tam ogrną chłopaki temat.

Opublikowano
43 minuty temu, vvalery napisał(a):

Wykonam, tylko tyle czasu 4-5h to spędziłem w ASO na zwykłej wyminie oleju w skrzyni, świec i płynu hamulcowego.:facepalm: Teraz się umówię w Carpoint Rzeszów lub VAG Świlcza. tam ogrną chłopaki temat.

Wiesz...; panowie Mechanicy w ASO pracują, ale NIE na Ilość przeprowadzonych Inspekcji/Napraw Serwisowych - ale na Czas działania (a maja na Daną usługę "Tabelę Czasową" / także się Nie śpieszą ? (na Niekorzyść "zwykłego klienta" oczywiście).

Ale polecam WYKONAĆ ten Zabieg w ASO na Twoim Aucie - raz że "dla Spokojnej Głowy" ; a dwa to że, przy późniejszej Sprzedaży Auta, masz tą Usługę wpisaną w książkę (historię wizyt ASO) :) !

PS.

W moim przypadku Serwisu  kompletnej "mechatroniki" oczywiście (była mała znajomość Dyrektora ASO) gdzie dostałem "znaczny Upust" na samą Tylko "usługę wymian" i wpis do Książki Auta (Cały "komplet OE Części") do wymiany - dałem wprowadzając im Auto pod Serwis (jakieś 1,5 m-ca wcześniej oczywiście poprosiłem ASO o ZDEKODOWANIE ich części / Nr OE potrzebnych do wymiany, pod mój VIN auta i ZAKUPIŁEM poprzez #VAG sklepy Internetowe ASO (POLECAM - jest znacznie taniej, niż Zakup bezpośrednio na "dziale części" ASO ! ), więc powiedziałem żeby było Dokładnie i Dobrze, a i tak brałem "Urlop" w pracy; więc mnie czas Nie pilił :)

Opublikowano

Umawiając się na wymianę oleju skrzyni w aso nie jest wymieniany żaden filtr . Nic nie jest rozkręcane .

Opublikowano
11 godzin temu, Lukaa5 napisał(a):

Umawiając się na wymianę oleju skrzyni w aso nie jest wymieniany żaden filtr . Nic nie jest rozkręcane .

Zakładając hipotetycznie, że ich zmuszę, to jakie oni mają doświadczenie skoro tego nigdy nie robili ? Nie dziękuję.:decayed:

Opublikowano
2 godziny temu, vvalery napisał(a):

Zakładając hipotetycznie, że ich zmuszę, to jakie oni mają doświadczenie skoro tego nigdy nie robili ? Nie dziękuję.:decayed:

Mają procedury , narzędzia. Robią zgodnie z manualem .  

Te procedury VW są dość łopatologiczne . To nie będzie walka typu dobra rozkręcamy o tu też jest śrubka 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli, nikt nie robił na podkarpaciu wymiany oleju w skrzyni z filtrami ??????