Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Małe ciśnienie paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Pomocy.Mam już dosyć.Audi przestało odpalać.Podpiąłem waga i zero błędów.Sprawdzałem rano ciśnienie paliwa na listwie 2.2bara jakoś z trudem odpaliło . Później przekombinowalem i podłączyłem manometr do pompy i pompa daje 5-5.5bara.Znów wróciłem do listwy a tam ledwo 0.5 bara i autko nie zapaliło.Czy to może być wina filtra?Z 3 miesiące temu wymieniłem filtr paliwa Bosch,a orginalny był Manna.Dodam jeszcze że jak rano mi samochód z trudem odpalił to po zgaszeniu od razu spadło ciśnienie paliwa na listwie.

Opublikowano

W filtrze masz regulator ciśnienia i ciśnienie po zapłonie powinno być 3,5b,  a po odpaleniu stałe 4bary w każdym zakresie obrotów.

Kup inny filtr na początek

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za podpowiedź.Zamówiłem na poniedziałek Manna .Szlag mnie bierze,niby Bosch a to chinol.Jak tak dalej pójdzie to 13 sierpnia na Ogólnopolski Zlot Audi w Łodzi pojadę rowerem.A Ty jedziesz?

Opublikowano

Spoko, manna też klepią w chinach. 

Do Łodzi jeżdżę ostatnio w innych celach i mam dość tamtejszych skurwiałych dróg :P

Opublikowano
  • Autor

Z tym się zgodzę.Akurat do Łodzi też nie lubię jeździć,wolę inny kierunek.Szkoda ,a z kad jesteś, jeśli można wiedzieć?Ja mieszkam w okolicy Kutna i Krośniewic.

Opublikowano

W profilu mam, że puławy :P

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany.Filtr paliwa wymieniłem i daje 3,7-3,9 bara.Trzyma ciśnienie,sprawdzałem po dwóch godzinach i jest 3,4bara.Filtr Mann niby pisze made on germany.

Edytowane przez Łysy77