Jump to content
IGNORED

Czym skutecznie przeczyścić układ paliwowy

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich myślałem ostatnio aby przeczyścić układ paliwowy a także wtryski jakie są dobre środki do tego celu.

Słyszałem że jak doda się MIXOLU na 10L ropki to ładnie wyczyści czy to prawda jeżeli możecie to odpowiedzcie jakie są środki najleprze :cool:

Posted

temat Mixolu był juz poruszany ... poszukaj ... :wink:

co do specyfików przeczyszczajacych układ paliwowy .. to wybor jest dosyc duzy .. osobiscie nigdy nie stosoawłem takich wynalazków (nie było potrzeby :twisted: ) ale słyszałem dobre opinie o ELF Diecyl/ELF Diecyl Plus ....

p.s tak jakos mi sie wydaje ze chyba podobny temat juz był... tylko nie moge go znalezc :wink:

Posted

Najprostsza metoda jest kupno uszlachetniacza :wink:

Posted

Wielkie dzięki

Posted

Ja co jakiś czas wlewam Schella i jestem zadowolony buteleczka kosztuje kolo 7 zł

Posted

Ale czy takie dodatki, uszlachetniacze(czym to sie wogole rozni?) coś dają czy to tylko pic na wode zeby kaske wyrwac? Rozumiem ze do benzyny sa inne niz do ropy ale czy jest sens dodawac takie specyfiki? Słyszalem też ze to moze miec negatywny wpływ na silnik...

Posted
Ale czy takie dodatki, uszlachetniacze(czym to sie wogole rozni?) coś dają czy to tylko pic na wode zeby kaske wyrwac? Rozumiem ze do benzyny sa inne niz do ropy ale czy jest sens dodawac takie specyfiki? Słyszalem też ze to moze miec negatywny wpływ na silnik...

Uszlachetniacz ma na celu czyszczenie ukl. paliwowego , ulatwiac rozruch zima i zapobieganiu wydzielaniu sie siarki i parafiny w paliwie :wink: