Kamilb6.5 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Witam , jakiś czas temu wymieniłem nagrzewnice myśląc że to wyciek z niej lecz jednak zauważyłem że cieknie wewnątrz od góry po rurce od zasilania nagrzewnicy , czy ktoś przerabiał temat jak się do niej dostać , co jak odkręcić ? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Langista Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) Robisz to samo co przy wymianie nagrzewnicy, tylko wyciągasz cały system klap powietrza, potem masz dojście do wyjęcia rurki. Sprawdź czy wąż na podszybiu się nie rozszczelnił i czy to po nim nie leci. Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez Langista
Kamilb6.5 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Okej okej, jak wymieniałem nagrzewnice to wyciągnąłem ją ladnie na bok czyli zrobić tak samo i potem ten system nawiewów?
Langista Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 No nie do końca żeby system nawiewów wymontować trzeba rozebrać cały przód kokpitu. Tunel, radio, klimatronik, schowek, deska rozdzielcza. Dlatego najpierw sprawdź, czy nie cieknie od góry w podszybiu, bo szansa na uszkodzenie tej rurki jest bardzo nikła a mega dużo pracy przy demontażu tego wszystkiego.
Kamilb6.5 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Hmm , tak zrobię , ale jest możliwość żeby z zewnątrz ciekło wewnątrz??
Kamilb6.5 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Masz rację jest mokra od strony silnika , czyli co , założyć nową obejmę ?
Langista Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Sprawdź najpierw czy wąż nie pękł.
Rekomendowane odpowiedzi