Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dołożenie subwoofera do zwykłego nagłośnienia w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym dołożyć wzmiaczniacz z subwooferem do przedlifta avant. Posiadam najsłabsze nagłośnienie. Jest jakies gotowe wyjście w bagażniku czy muszę wziąć sygnał do wzmiaczniacza z któregoś głośnika? 

Edytowane przez DamCho

Opublikowano

Nic nie jest przygotowane. Musisz zastosować np. konwerter sygnału high/low generujący także sygnał remote do wzbudzenia wzmacniacza, lub wzmacniacz z wbudowanym konwerterem.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Nic nie jest przygotowane. Musisz zastosować np. konwerter sygnału high/low generujący także sygnał remote do wzbudzenia wzmacniacza, lub wzmacniacz z wbudowanym konwerterem.

A możesz mi powiedzieć skąd najlepiej wziąć ten sygnał? Albo jakaś stronę gdzie będę miał wszystko opisane? 

Edytowane przez DamCho

Opublikowano

Jakie masz mmi? Małą nawigację?

Opublikowano
  • Autor

Tak mam Nawigacie, mam ,zdjęcie softu Screenshot_20220806-155247_Messenger.thumb.jpg.bbe893c59ebb197f979f0ceb36e962e9.jpg

Edytowane przez DamCho

Opublikowano

Mała nawigacja Delphi. Odkręcasz schowek, demontujesz nawigację z koszyka, wypinasz wtyczkę quadlock. We wtyczce quadlock jest brązowa wtyczka, wypinasz ją z quadlocka i podpinasz się do przewodów od głośników. 

Screenshot_20220806-160542_Opera.jpg

Screenshot_20220806-160709_Opera.jpg

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Muskel1 napisał:

Mała nawigacja Delphi. Odkręcasz schowek, demontujesz nawigację z koszyka, wypinasz wtyczkę quadlock. We wtyczce quadlock jest brązowa wtyczka, wypinasz ją z quadlocka i podpinasz się do przewodów od głośników. 

Screenshot_20220806-160542_Opera.jpg

Screenshot_20220806-160709_Opera.jpg

Czyli odkręcam schowek od strony pasażera szukam tej kostki i normalnie ciągnę dwa przewody do wzmiaczniacza? Bo plus i minus wezmę z akumulatora coś jeszcze muszę zrobić? 

Opublikowano

Odkręcasz to co napisałem i podpinasz się pod przewody sygnałowe jak na zdjęciu pinout. Konwerter sygnału high/low potrzebuje także +12V oraz masę.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za pomoc.

Opublikowano
  • Autor
ALLEGRO.PL

Czy do tego wzmiaczniacz potrzebuje konwerter aby wpiąć się do tej brązowej kostki? 

Opublikowano

Zgodnie z opisem wzmacniacz ten posiada wbudowany konwerter high/low z funkcją wzbudzania wzmacniacza, więc oddzielny konwerter ne jest potrzebny. Nie wiem tylko jak dobrze działa, lub nie działa w tym wzmacniaczu ta funkcja automatycznego wzbudzania. Zależy od tego jak czuła jest tam elektronika. Musisz wypróbować inaczej się nie dowiesz. W najgorszym wypadku będziesz musiał dokupić konwerter high /low. 

Opublikowano
  • Autor

To tylko wystarczy dwa kable od brązowej kostki doprowadzić do bagażnika i podłączyć do wzmacniacza( oprócz 12v i masa)

Opublikowano

4 przewody sygnałowe, prawy i lewy kanał mają każdy polaryzację plus i minus.

Opublikowano
  • Autor

Czyli mogę podpinam  tak jak zaznaczyłem na zdjęciu? 

Screenshot_20220812-182151_Chrome.jpg

Opublikowano

Nie bo tak jak zaznaczyłeś podpiąłeś się pod lewy tył i lewy przód. Podepnij się pod lewy tył RL i prawy tył RR, będziesz mógł wtwdy napędzać subwoofer z tylnymi kanałami i miał lepszą możliwość sterowania przód/tył.

Opublikowano

Bardzo ważne jest zachowanie biegunowości, czyli plus na plus a minus na minus bo w przeciwnym razie będzie kijowo grało.

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Muskel1 napisał:

Bardzo ważne jest zachowanie biegunowości, czyli plus na plus a minus na minus bo w przeciwnym razie będzie kijowo grało.

O dziękuję za szczegółowe opisanie, pochwalę się jak skończę pracę :)

Opublikowano

:hi:Działaj.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.08.2022 o 18:33, Muskel1 napisał:

Mam jeszcze pytanie odnośnie dołożenie głośnika centralnego w desce rozdzielczej, też najlepiej wziąć sygnał spod schowka i podpiąć się pod przednie głośniki?, czy potrzebuje konwerter czy mogę się bezpośrednio podpiąć? 

Opublikowano

Środkowy głośnik musi mieć własny kanał, którego Ty u siebie w radiu nie masz. Jak podepniesz go pod przednie głośniki będzie grał za głośno.