Damjan Opublikowano 25 Września 2022 Opublikowano 25 Września 2022 Hejka. Potrzebuje znaleźć pin a właściwie przewód, który odpowiada z zasilanie świateł pozycyjnych. Zamontowałem ledy do jazdy dziennej i zostało mi tylko wpięcie się w zasilanie świateł pozycyjnych, ale nie wiem który to kabel za to odpowiada. Ma ktoś schemat albo wiedzę który to pin w kostce? Ps. wcześniej szukałem na forum i nawet znalazłem temat z 2012 roku, ale niestety nie jest napisane którego auta dotyczy podana tam rozpiska pinów. Takie coś jest tam podane Wtyka 10 PIN w lampie 1 - + światła długiego i przesłonki bix 3 - silniczek (biały kabelek) 5 - + światła mijania 7 - + postojówki 9 - + kierunku 2 - silniczek (czarny przewód) 4 - silniczek (niebieski) 6 - silniczek (brązowy) 8 - masa kierunku , długich i postojówek 10 - masa świateł mijania i przesłonki bix akurat od bixa ale w zwykłej lampie jest to samo
Muskel1 Opublikowano 25 Września 2022 Opublikowano 25 Września 2022 Zależy jaki masz MCE, wersja high czy low. Tu masz rozpiski.
Damjan Opublikowano 26 Września 2022 Autor Opublikowano 26 Września 2022 Dzięki. Według tego mam MCE wersja high z końcówką E. Przejrzałem tematy i wychodzi na to że, kabel odpowiedzialny za zasilanie świateł postojowych w lewej lampie (po tej stronie chce się wpiąć) ma kolor szary z czarnym paskiem. Obejrzałem jeden film na youtube i tam też podobny przewód odpowiadal za pozycyjne. I był to prawdopodobnie pin 7. Mam rację i czy to będzie to?
Muskel1 Opublikowano 26 Września 2022 Opublikowano 26 Września 2022 Jakie lampy? Halogen, xenon, bixenon?
Damjan Opublikowano 26 Września 2022 Autor Opublikowano 26 Września 2022 (edytowane) Lampy halogenowe. I faktycznie w lewej lampie w pinie 7 mam szary przewód z czarnym paskiem Edytowane 26 Września 2022 przez Damjan
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 26 Września 2022 Rozwiązanie Opublikowano 26 Września 2022 Tak, pin nr.7 (szaro-czarny) to postojówki w lampie halogenowej. 1
Damjan Opublikowano 26 Września 2022 Autor Opublikowano 26 Września 2022 (edytowane) Dzięki za pomoc i potwierdzenie moich przypuszczeń. Wpiąłem się teraz w ten przewód i ledy gasną od razu po włączeniu pozycyjnych. Edytowane 26 Września 2022 przez Damjan
Muskel1 Opublikowano 26 Września 2022 Opublikowano 26 Września 2022 13 minut temu, Damjan napisał: Dzięki za pomoc i potwierdzenie moich przypuszczeń. Wpiąłem się teraz w ten przewód i ledy gasną od razu po włączeniu pozycyjnych.
GreenGreen Opublikowano 14 Stycznia 2023 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Troszkę odgrzeję. Ma ktoś rozpiskę pinó do zwykłych xenonów b6 ?
arkady89 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Ma ktoś rozpiskę pinów do lampy bixenon w audi a4 b6?
Rekomendowane odpowiedzi