colak Opublikowano 27 Października 2022 Autor Opublikowano 27 Października 2022 ok muszę ogarnąć vcds zaginęła mi płyta i nie mogę znaleźć pany ktoś w okolicach garwolina lub piaseczna mi ogarnie ?
colak Opublikowano 19 Maja 2023 Autor Opublikowano 19 Maja 2023 cześć chłopaki podłączyłem do VCDS zakodowane wg wskazówek ale jest problem w telefonie radiu nawigacji pojawia sie błąd 16352 (w załączniku ) generalnie błędu nie mogę usunąć jak mam VCDS podłączony bluetooth działa rozmawiam przez auto , ale jak odłączę VCDS to później nie może sie połączyć tel z autem , dodam ze z abs i esp nie ma problemu i nie świecą sie kontrolki . co może byc wg was ?
colak Opublikowano 19 Maja 2023 Autor Opublikowano 19 Maja 2023 kupiłem używany jest taka opcja ale nie biore tego pod uwage mało info na necie na ten temat dlatego drążę temat mam nadzieje że stara gwardia sie wypowie autem praktycznie nie jeżdze dlatego temat sie ciągnie P.S byłes w 2012 w BT na zlocie ?
colak Opublikowano 19 Maja 2023 Autor Opublikowano 19 Maja 2023 właśnie na forum audi.us znalazłem info że moze być to kodowanie może źle zakodowałem jak ustalić jakie powinno byc u mnie kodowanie ?
Muskel1 Opublikowano 19 Maja 2023 Opublikowano 19 Maja 2023 13 minut temu, colak napisał(a): P.S byłes w 2012 w BT na zlocie ? Nie byłem. Kodowanie jest indywidualne pod wersję wyposażenia. VCDS podpowiada kodowanie. Musisz wybrać właściwe dla siebie. Codierung 0?xxxxx: Marke 0 = Audi 1 = Seat 0x?xxxx: Funktionen 0 = Basis (Radio) 1 = Komfort (für RNS-E High/RNS-Low) 0xx?xxx: Lenkrad 0 = Kein Multifunktionslenkrad ODER Standard Multifunktionslenkrad (ohne Menüwalzen) 1 = Modulares Lenkrad (mit Menüwalzen) 0xxx?xx: Verbauliste 1 = Diagnose via CAN 2 = Multifunktionslenkrad & Diagnose via CAN 3 = Headunit (z.B. RNS-E) & Diagnose via CAN 4 = Multifunktionslenkrad & Headunit (z.B. RNS-E) & Diagnose via CAN 5 = Diagnose via K-Leitung 6 = Multifunktionslenkrad & Diagnose via K-Leitung 7 = Headunit (z.B. RNS-E) & Diagnose via K-Leitung 8 = Multifunktionslenkrad & Headunit (z.B. RNS-E) & Diagnose via K-Leitung 0xxxx?x: Sprache (Sprachbedienung) 0 = Sprachbedienung aus ODER externes Gerät (z.B. RNS-E) 1 = Deutsch 2 = Englisch (UK) 3 = Französisch 4 = Italienisch 5 = Spanisch 6 = Tschechisch 7 = Englisch (US) 8 = Französisch (Kanada) 9 = Sprachbedienung deaktiviert 0xxxxx?: Sprache (Anzeige im Kombiinstrument) 0 = keine Anzeige 1 = Deutsch 2 = Englisch (UK) 3 = Französich 4 = Italienisch 5 = Spanisch 6 = Tschechisch 7 = Englisch (US) [verstecken] - [top]Anpassung Kanal 128 Grundlautstärke des Ausgangssignals 0 = ±0 dB 1 = +1 dB 3 = +3 dB 6 = +6 dB 128 = -1 dB 130 = -3 dB 133 = -6 dB Kanal 129 Nachlaufzeit der Handyvorbereitung nach Zündung aus (0 = 30 sek) Wertebereich: 0 - 1200 min Auflösung: 5 min Kanal 130 Verzögerungszeit der Audiokomponenten zur Kompensation akustischer Laufzeiten (Vermeidung von Echos) Wertebereich: 0...12 ms 3 = Soundsystem (Standard) 8 = Soundsystem (Bose) Kanal 131 Mikrofonempfindlichkeit Absenken/Anheben der Mikrofon Empfindlichkeit. Wertebereich: -6...+6 dB 0 = ±0 dB 1 = +1 dB 2 = +2 dB 3 = +3 dB 4 = +4 dB 5 = +5 dB 6 = +6 dB 128 = -1 dB 129 = -2 dB 130 = -3 dB 131 = -4 dB 132 = -5 dB 133 = -6 dB Kanal 128 Galakennlinie Kanal 133 Bluetooth 0 = inaktiv 1 = aktiv Kanal 134 Freisprechfunktion 0 = Freisprechen auch ohne eingelegtem Handy über Bluetooth 1 = Freisprechen nur mit eingelegtem Handy Kanal 135 Bluetooth-PassKey Standard: 1234 Kanal 136 Verzögerungszeit Über diesen Anpassungskanal kann die Verzögerungszeit zwischen Mute und Sprachaufforderungston eingestellt (abhängig vom Radiosystem). Standard: 5 (= 0.5 Sekunden) Kanal 137 Bluetooth Sichtbarkeit Über diesen Anpassungskanal kann die Zeit Zeit eingestellt werden in der die Freisprecheinrichtung für andere Geräte sichtbar bleibt. Nach Ablauf dieser Zeit können nur noch Geräte verbunden werden die bereits angelernt worden sind. Wertebereich: 1...15 Minuten (0 = immer sichtbar) Standard: 5 Minuten Kanal 138 Lautstärke Sprachbedienung Über diesen Anpassungskanal kann die maximale Lautstärke der Sprachbedienung eingestellt werden Kanal 139 Lautstärke Gespräch Über diesen Anpassungskanal kann die maximale gesprächslautstärke eingestellt werden. 11 = Audi A4 (8K) mit Radio Generation III
Muskel1 Opublikowano 19 Maja 2023 Opublikowano 19 Maja 2023 Wklejone kodowanie jest to kodowanie telefonu (sterownik 77) a nie kodowanie RNS-E (37)
colak Opublikowano 19 Maja 2023 Autor Opublikowano 19 Maja 2023 jaka jest różnica pomiedzy English us a uk auto jest z niemieckiego salonu co powinieniem wybrać mam wgranie polskie menu
colak Opublikowano 19 Maja 2023 Autor Opublikowano 19 Maja 2023 tak tak kodowałem kanał 77 a zdjecie wkleiłem z radia bo wszedzie co zradiem powiazane jest tem bład
Muskel1 Opublikowano 19 Maja 2023 Opublikowano 19 Maja 2023 3 minuty temu, colak napisał(a): jaka jest różnica pomiedzy English us a uk auto jest z niemieckiego salonu co powinieniem wybrać mam wgranie polskie menu Nie pamiętam dokładnie ale w telefonie nie da się chyba wybrać innego języka nit te które podałem. Nawet pomimo spolszczenia RNS-E-
colak Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Opublikowano 22 Maja 2023 Próbowałem kombinować ale nie idzie ten b lad jest Czy po vin jesteśmy w stanie ustalić jakie powinno byc kodowanie u mnie nic nie było modzone w radiu ? colak
Muskel1 Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 W dniu 22.05.2023 o 07:11, colak napisał(a): Czy po vin jesteśmy w stanie ustalić jakie powinno byc kodowanie u mnie nic nie było modzone w radiu ? Tylko w ASO przy wykonaniu porównania SVM. Nie musisz ustalać po VINie bo tam wielkich cudów nie ma. Kodujesz pod Twoje wyposażenie, tak jak podałem na podrzędniej stronie.
Rekomendowane odpowiedzi