Marian123 Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Witam mam problem z swoim a4 b9 2.0 tdi 190km quattro stronic z przebiegiem 210 tys km, na zimnym silniku słychać terkotanie w zakresie obrotów od 1200, dużo bardziej słyszalne kiedy trzymam lub dodaje gaz w sposób łagodny na zimnym silniku gdy silnik się rozgrzeje to problem ustaje i pracuje kulturalnie w miarę możliwości diesla problem ustaje tez, gdy dpf zaczyna się wypalać poza tym silnik pracuje bez zarzutów, na pozycji P przy dodawaniu gazu nie słyszę tych odgłosów czy wiecie może czym jest to spowodowane? Mechanik nie zauważył, żeby odbiegało to od normy. zauwazylem na innych forach, ze maja ten sam problem i w momencie kiedy wypala się dpf silnik się wycisza IMG_7420.MOV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki54321 Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Rozwiązałeś problem? Mam dokladnie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki54321 Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 W dniu 25.10.2022 o 23:50, Marian123 napisał(a): Witam mam problem z swoim a4 b9 2.0 tdi 190km quattro stronic z przebiegiem 210 tys km, na zimnym silniku słychać terkotanie w zakresie obrotów od 1200, dużo bardziej słyszalne kiedy trzymam lub dodaje gaz w sposób łagodny na zimnym silniku gdy silnik się rozgrzeje to problem ustaje i pracuje kulturalnie w miarę możliwości diesla problem ustaje tez, gdy dpf zaczyna się wypalać poza tym silnik pracuje bez zarzutów, na pozycji P przy dodawaniu gazu nie słyszę tych odgłosów czy wiecie może czym jest to spowodowane? Mechanik nie zauważył, żeby odbiegało to od normy. zauwazylem na innych forach, ze maja ten sam problem i w momencie kiedy wypala się dpf silnik się wycisza IMG_7420.MOV i co rozwiązałeś ten problem? Mam dokladnie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 15 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 (edytowane) na jakim oleju auto jeździ? Edytowane 15 Lipca 2023 przez RALF76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubxone Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 I jaki był problem? Mam to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi